Suriye'de ateşkes 48 saat uzatıldı

Suriye'de ateşkes 48 saat uzatıldı

ABD ile Rusya, Suriye'de ateşkesin 48 saat daha uzatılması konusunda uzlaşmaya vardı. İç savaşın hüküm sürdüğü ülkede ateşkes cuma gününe kadar devam edecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Washington'daki açıklamasında Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un yaptıkları telefon görüşmesinde, Suriye'de ateşkesin 2 gün daha uzatılması konusunda görüş birliğine vardığını duyurdu.

Toner, kimi noktalarda ihlal edilmesine karşın, pazartesi günü yürürlüğe giren geçici ateşkesin Suriye'de şiddet eylemlerini büyük ölçüde azalttığını ifade etti. Sözcü Toner, bundan sonraki hedefin yedi günlük ateşkes olduğunu belirtti. Lavrov ile Kerry'nin görüşmede, "ateşkesin genel anlamıyla yürürlükte kalması" üzerinde mutabakata vardığı bildirildi.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise tarafları ateşkesin 48 saat daha uzatılmasına çağıranın Rusya olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.