Suriye ordusu Halep'te 'muhalifleri vuruyor'

Suriye ordusu Halep'te 'muhalifleri vuruyor'

Suriye ordusu ile müttefiklerinin Halep ve çevresinde muhaliflere yoğun hava saldırısı başlattığı belirtildi.

Merkezi İngiltere bulunan ve Suriye'deki muhalif gruplara yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, orduya ait savaş uçaklarının hava saldırılarını sürdürdüğünü ve Pazar gününden bu yana 90 bombalama gerçekleştirdiğini söyledi.

Muhalifler geçen hafta Halep bölgesinde bulunan Han Tümen kasabasını ele geçirmiş ve Suriye ordusunun müttefiği İranlı askerler çatışmalarda büyük kayıplar vermişti.

Şam'ın müttefiklerinden Lübnan Hizbullahı'na yakın Al Manar televizyonu Pazartesi günü müttefiklerin muhaliflere ait bir tankı imha ederek içindekileri öldürdüklerini bildirdi.

Halep kentinin güneybatısında bulunan Han Tümen, 6 yıllık savaşın en stratejik noktalarından birisi olarak görülüyor. Kasaba iç savaş süresince hükümet ve muhaliflerin elinde bölünmüş ve birçok kez şiddetli çatışmalara sahne olmuştu.

Gözlemevi bugün erken saatlerde orduya ait savaş uçaklarının ateşkesin uzatılmasına karşın Halep'in muhaliflerin elindeki mahallelerini bombaladığını ve muhaliflerin de hükümetin elindeki bölgeleri topçu ateşine tuttuğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.