Sur’daki ırkçı klibi çeken kişi güvenlik görevlisiymiş

Sur’daki ırkçı klibi çeken kişi güvenlik görevlisiymiş

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çekilen “Yalnızım Atam” isimli ırkçı sözler içeren klipteki kişinin güvenlik görevlisi olduğunu ve bu kişinin açığa alınması için talimat verildiğini söyledi.

Salı günü internet üzerinden yayınlanan ve sosyal medyada paylaşılan, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde girişin yasak olduğu mahallelerde çekilen “Yalnızım Atam (Sur Şehitlerimiz Anısına)” isimli ırkçı sözler içeren klip hakkında Diyarbakır Emniyeti tarafından soruşturma başlatıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Feleknas Uca ve Nadir Yıldırım konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yazılı soru önergeleri verirken, konuya dair bir bilgi, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk’ten geldi.

Agos’un haberine göre, Çarşamba günü akşam saatlerinde HDP milletvekili Garo Paylan’ı arayan İçişleri Bakan Yardımcısı Öztürk, klipteki kişinin bir güvenlik görevlisi olduğunu ve bu kişinin açığa alınması için talimat verildiğini söyledi.

Öte yandan Diyarbakır Valiliği'nden bugün yapılan açıklamada, Kurşunlu Camisi ve çevresinde klip çekildiğinin çeşitli haber siteleri ve sosyal medyada tespit edildiği belirtildi. Klip çekimi için yetkili makamlara yapılan herhangi bir izin başvurusu bulunmadığı kaydedilen açıklamada, "İnceleme neticesinde bir polis memuru açığa alınmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.