'Sur'daki abluka derhal kaldırılmalı'

'Sur'daki abluka derhal kaldırılmalı'

DİK Eş Dönem Sözcüsü Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Sur'da yaşanan saldırılara karşı kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini belirterek, ablukanın derhal kaldırılmasını istedi.

Demokratik İslam Kongresi (DİK), Diyarbakır'da basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda din aliminin katıldığı toplantıda konuşan DİK Eş Dönem Sözcüsü Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Demokratik İslam Kongresi ve bileşenleri olarak, insan yaşamının kutsallığına inandıklarını söyledi.

Sur'da devam etmekte olan çatışmalı durumdan endişe duyduklarını aktaran Bedirhanoğlu, "İnsanların öldürülmesi birlikte her türlü hak ihlaline de sebep olan bu olayların devam etmesinin ne dini ne de insani açıdan hiçbir haklı gerekçesinin olmadığına, ülkemizin ve insanlığın Cizre'deki gibi bir vahşetle bir daha karşı karşıya gelmemesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

'Kirli savaşa kimse sessiz kalmamalı'

Tüm bu sebeplerden dolayı insan yaşamına şans vermek için Sur üzerinde devam etmekte olan çatışmalı duruma derhal son verilmesi gerektiğine vurgu yapan Bedirhanoğlu, ablukanın derhal kaldırılmasını talep etti. Bedirhanoğlu, insanların yaşatmak anlamına gelen demokratik yöntemlerle hiç kimseye zarar vermeden yapılan ve ifade edilen tüm barış çabalarının kimden gelirse gelsin desteklediklerini kaydetti. Bunlara ilişkin Kuran-ı Kerim'den bir hadisi örnek gösteren Bedirhanoğlu, "Peygamberimiz 'Sizden kim bir münker görürse, onu eliyle değiştirsin; buna gücü yetmiyorsa diliyle, buna da gücü yetmiyorsa kalbiyle buğz etsin. Bu ise imanın en zayıf derecesidir' demiştir. Bu hadisin gereği olarak, inancı, meşrebi, siyasi görüşü ve düşüncesi ne olursa olsun, hiç kimsenin en ağır münkerlerden olan bu kirli savaşa karşı sessiz kalmaması gerektiğini söylüyoruz" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.