Sur’da yasak kısmen kaldırıldı

Sur’da yasak kısmen kaldırıldı

Diyarbakır Valiliği, Sur’un Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi’nin tamamıyla Dabanoğlu Mahallesinde bulunan Marangoz, Miras, Süleyman Nazif ve Varol sokaklarında nugün saat 08.00 itibari ile sokağa çıkma yasağının kaldırılacağını duyurdu.

Diyarbakır’ın 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi’nde, bugün saat 08.00’dan itibaren Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi’nin tamamıyla Dabanoğlu Mahallesi’nin bazı sokaklarında sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı açıklandı.

Diyarbakır Valiliği’nin resmi sitesinden duyurulan açıklama şöyle:

“İlçemiz sur içinde bulunan 15 mahallemizin 6’sında (Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş) ve Gazi caddesinde kamu düzeninin sağlanması, bölücü terör örgütü mensuplarınca sokak aralarına oluşturulan barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini teminat altına alma adına 11 Aralık 2015 Cuma günü saat 16.00 itibari sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş idi.

“Söz konusu sokağa çıkma yasağı güvenlik güçlerince icra edilen operasyonun nihayete ermesi, alanın terör örgütü mensuplarından temizlenmesi, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması, tuzaklanmış patlayıcıların imha edilmesi ve kamu düzen ve güvenliğinin tekrar sağlanması nedeni ile Gazi caddesinin tamamı, Cevatpaşa mahallesinin tamamı, Dabanoğlu mahallesinde bulunan Marangoz sokak, Miras sokak, Süleyman Nazif sokak ve Varol sokak için 13.03.2016 Pazar günü saat 08.00 itibari ile kaldırılmıştır.

“Geri kalan mahallelerimizde var olabilecek tuzaklamaların imha edilmesi ve ilgili alanın vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde kullanımına uygun hale getirilmesi için arama- tarama faaliyetleri devam ettiğinden sokağa çıkma yasağı bir müddet daha devam edecek olup yasağının kaldırılması ile ilgili karar ayrıca duyurulacaktır.

“Vatandaşlarımıza kendi can ve mal güvenliği için alınan bu tedbire sağduyu ile riayet etmeleri nedeni ile teşekkür ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Sokağa çıkma yasakları

2 Aralık 2015 Çarşamba günü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahallelerinde ve Gazi Caddesi’nde’ta ilan edilen yasağa 11 Aralık’ta 17 saatliğine ara verilmişti.

27 Ocak 2016 Çarşamba günü Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp Mahalleleri ile Melikahmet Caddesinde saat 11.30 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

3 Şubat’ta ise Suriçi’nde bulunan Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet Mahallelerind gece saat 00:00 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 9 Mart günü 2 Aralık’tan beri süren operasyonların sona erdiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.