Sur'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Sur'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki 6 mahalle ve 1 caddede ilan edilen sokağa çıkma yasağı bu sabah 07.00 itibariyle kaldırıldı.

Sur Kaymakamlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlçemizde son dönemde yoğunlaşan BTÖ üyelerinin faaliyetlerinin engellenmesi ve ilçe halkımızın can ve mal güvenliğinin temin edilmesi için 28.11.2015 tarihinde saat 13.00'ten itibaren ilçemiz Cevatpaşa,_ Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahallelerinde ve Gazi Caddesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Söz konusu sokağa çıkma yasağı görülen lüzum üzerine 30.11.2015 Pazartesi günü saat 07.00 itibari ile kaymakamlığımız tarafından kaldırılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurur."

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, cumartesi günü, bir taksinin durdurulması sırasında polise ateş açılmasının ardından başlayan ve bir ara sokakta devam eden çatışmalar sonunda Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatı kaybetmiş olay tüm yurtta büyük yankı uyandırmıştı.

Elçi’nin ölümüyle sonuçlanan olaylar zincirinin başlangıcında silahla vurulan polis Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur isimli polisler de hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.