Sur için son başvuru 21 Nisan

Sur için son başvuru 21 Nisan

Sur'daki kamulaştırma kararına karşı kurulan Hukuk Komisyonu üyesi Avukat Muzaffer Özdemir, şu ana kadar Danıştay'a dava açmak için bin başvurunun yapıldığını ifade ederek, son başvuru tarihinin 21 Nisan olduğunu hatırlattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Mezopotamya Hukukçular Derneği'nin (MHD), "Acele kamulaştırma" kararına karşı başlattığı hukuki girişimler sürüyor. Konuya ilişkin yapılacak olan hukuki başvurular için eski Sur Belediye binasında kurulan hukuk bürosuna başvurular devam ediyor. Danıştay'a iptal davası açmak için yurttaşların, büroya gelerek yoğun ilgiyle yaptıkları başvurulara dair Hukuk Komisyonu üyesi Avukat Muzaffer Özdemir, DİHA'ya bilgi verdi. 

'Kamulaştırmaya karşı bin başvuru yapıldı'

Sur dışında çalışmalarının olduğunu ve şuana kadar bine yakın başvuru aldıklarını ifade eden Özdemir, yurttaşların bürolara kimlikleriyle varsa ellerinde tapularıyla gelip başvuru yapabileceklerini söyledi. Müracaatlarının ardından gerekli işlemleri yaptıklarını ve bu işlemler için hiçbir ücret almadıklarını ifade eden Özdemir, "Sur'un tamamına tekabül eden bir kamulaştırma kararı var. Bu şekilde alınan kararın kendisi hukuka aykırı olan bir karardır. Sur'da ne yapılacağına Sur'da yaşayanların karar vermesi gerekiyor. Ankara'dan merkezi planlamalarla halk adın bu tarz kararlar verilmesi başlı başına demokratik bir düzen aykırıdır. Bu yüzden bu kararın önce durdurulması için bir an önce dava açılması yurttaşların yararına olacak" dedi. 

Son başvuru 21 Nisan

Özdemir kamulaştırma kararının iptali için başvuruların 21 Nisan'ın son gün olduğunu vurgulayarak, "Yurttaşlar 21 Nisan'dan önce muhakkak gelip büroya başvursunlar, biz de gerekli işlemleri yapıp davaları açalım. Bir şey çıkmaz kaygısına kapılmadan hukuk mücadelemizi yürütelim" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.