Sur için çağrılar sürüyor

Sur için çağrılar sürüyor

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknaz Uca, ilçedeki bebek ve yaşlıların da aralarında olduğu yurttaşları hatırlatarak, herkesi Sur'a sahip çıkmaya çağırdı.

HDP, DBP, DTK, KJA, DEM-GENÇ öncülüğünde Diyarbakır Sur'da süren kuşatmanın kırılması amacıyla yarın yapılacak yürüyüşe çağrılar devam ediyor. HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknaz Uca, ilçede bebek ve yaşlıların bulunduğunu belirterek, Fatma Ateş ile birlikte 6 kişinin çıkartılmasının ardından Sur'a yoğun saldırıların yapıldığını söyledi.

Avrupa'nın saldırıların başladığı ilk günden bu yana sürdürdüğü sessizliği eleştiren ve Kürt halkının kendi kendisini korumaktan başka yolu olmadığını vurgulayan Uca, "Cizre için kaç defa tedbir kararı alınması için başvurular yapıldı. Ambulanslar gönderildi ancak farklı gerekçelerlere bu ambulanslar ya gecikti ya da gönderilmedi" dedi.

Kürt halkının verdiği mücadele ile birçok sorununun üstesinden geldiğini söyleyen Uca, yarın saat 14.00'da Sur için düzenlenecek büyük yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. 

Uca, "Eğer bugün cenazeler tanınamayacak hale getirilmişse, Kürt kadınlarının bedeni teşhir edilip işkence görüyorsa her şerefli Kürdün bunu düşünmesi ve gereğini yerine getirmesi gerekiyor. Halkımıza çağrımızdır; yarın yapılacak Sur'a sahip çıkma yürüyüşüne herkesin katılsın" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.