Sümbül Dağı'nın zirvesine tırmanış

Sümbül Dağı'nın zirvesine tırmanış

Hakkâri Üniversitesi ile Hakkâri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, doğa tutkunlarını 3 bin 500 rakımlı Sümbül Dağı zirvesinde bir araya getirdi.

haberingoruntuleri.gif
ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER


HAKKARİ - Hakkâri merkezde bulunan ve birçok dağcı ile gezginin hayallerini süsleyen 3 bin 500 rakımlı Sümbül Dağı’na iki günlük zirve tırmanışı düzenlendi.

Hakkâri Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Hakkâri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Sümbül Dağı tırmanışının üçüncüsünün startı 5 Temmuz Cuma Günü saat 05.00’da Depin polis kontrol noktasında verildi.
haberinfotograflari.gif
Sümbül Dağı Zirve Tırmanışı Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç ile Hakkâri Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emin Yıldırım rehberliğinde başladı. Tırmanışa Hakkari Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr Erdoğan Bada, 35 kişilik dağcı ekibi ile bir doktor ve bir sağlık memuru katıldı.

Dağcılar Ermenilere ait eski bir yerleşim yerinde geceyi geçirdiler. Havayi fişek gösterisi yapan dağcılar, Kürtçe müzikler eşliğinde çektikleri halaylar ile geç saate kadar eğlendiler.

Geceyi burada kurdukları kampta geçiren dağcılar, 2 bin 800 rakımda ızgara yakıp kebap keyfi yaptılar. Tırmanışın ikinci gününde saat 09.00’da Sümbül’ün zirvesine ulaşan dağcılar, Zirve defterine tırmanış ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazdılar.

Burada hatıra fotoğrafları çektiren dağcılar tekrar kamp yerine geri döndüler.

Dağcılar 6 Temmuz Cumartesi günü 13.00’te zirve tırmanışını bitirerek kente geri döndüler.

Tırmanış ile ilgili açıklama yapan rehberlerden Hakkâri Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emin Yıldırım, Sümbül zirve tırmanışı ile Sümbül Dağı'nın bağrında saklı olan güzelliklere şahit olduklarını söyledi.

Yıldırım, Sümbül tırmanışının amacının Hakkari'nin doğal güzelliklerini tanıtmak oluğunu ifade ederek, "2 günde 35 kişilik bir ekip ile bir doktor ile bir sağlık ekibi ve rehberlerin eşliğinde Sümbül Dağı'nın zirvesine tırmandık. Amacımız doğa harikası olan sümbül'ün güzelliklerine dikkat çekmekti. Sümbül Dağı'nın bağrında saklı olan güzeliklere şahit olduk. Sümbül'ün gizemli ve efsunlu  doğa harikası güzeliklerini doğa severlere göstermeye çalıştık"diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum