Sultanahmet saldırısı: Almanya soruşturma için ekip gönderiyor

Sultanahmet saldırısı: Almanya soruşturma için ekip gönderiyor

Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybeden 10 kişiden en az 8'inin Alman vatandaşı olması üzerine, Berlin soruşturmaya destek için Türkiye'ye ekipler gönderme kararı aldı.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin de bugün İstanbul'a gelerek hem Türkiye'deki mevkidaşı Efkan Ala ile görüşmesi hem de saldırıda yaralanan Alman turistleri ziyaret etmesi bekleniyor.

Sultanahmet Meydanı'ndaki Dikilitaş'ın yanında gerçekleşen saldırıda 15 kişi yaralanmıştı.

Alman Adalet Bakanı Heiko Maas ise saldırının hedefinin Almanya olup olmadığının henüz net olmadığını belirtti.

Alman yayın kuruluşu ARD'ye konuşan Maas, "Almanya'nın teröristler için hedef olduğunu biliyoruz. Ancak bu saldırıda hedefin tam olarak ne olduğu konusunda kesin bilgi yok. Tüm güvenlik birimleri alarm durumunda" dedi.

Dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen Almanya Başbakanı "Teröristler tüm halkların ve insanlığın düşmanıdır. Bu Suriye'de olsun, Türkiye'de olsun, Fransa'da ya da Almanya'da olsun böyledir" dedi ve Almanya'nın 'terörizmle kararlı mücadelesine' devam edeceğini vurguladı.

Peru: Bir vatandaşımız öldü

Peru hükümetinden yapılan bir açıklamadaysa saldırıda bir Perulu turistin de hayatını kaybettiği teyit edildi.

Norveç ise 15 yaralı arasında bir Norveç vatandaşının bulunduğunu açıkladı.

Erdoğan: Saldırıyı düzenleyen Suriye kökenli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün saldırıyı düzenleyen kişinin Suriye kökenli olduğunu ifade etmiş, Başbakab Davutoğlu ise saldırgan için "Yabancı uyruklu" ifadesini kullanarak Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) üye olduğunu açıklamıştı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da saldırgıyı düzenleyenin 1988 doğumlu yabancı uyruklu bir kişi olduğunu ve saldırıdan birkaç gün önce Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptığını belirtti.

Kurtulmuş, intihar saldırısını düzenleyen kişinin istihbarat birimlerinin takibe aldığı şüphelilerin arasında bulunmadığını da kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.