‘Su, Dağ, Gök ve Aşktır Hakkari’ tanıtım filmi çıktı!

‘Su, Dağ, Gök ve Aşktır Hakkari’ tanıtım filmi çıktı!

Hakkari merkez ve ilçelerinin tanıtımı amacıyla Yüksekova Haber’den Erkan Çapraz’ın hazırladığı tanıtım filmi çıktı.

HABER MERKEZİ - Yüksekova Haber Portalı, Kültür-Sanat Faaliyetleri kapsamında bir ilke daha imza attı. Yazar İrfan Sarı’nın kaleminden, Enver Özkahraman müzik arşivinden ve Yüksekova Haber görüntü arşivinden derlenen “Su, Dağ, Gök ve Aşktır Hakkari / Av, Çiya, Esman û Evîn e Colemêrg” tanıtım filmi piyasaya çıktı.

Gazeteci Erkan Çapraz tarafından Kürtçe ve Türkçe olarak hazırlanan tanıtım filmi, Hakkari’nin tarihi, kültürel ve coğrafi güzelliklerini gözler önüne seriyor. Daha önce hazırlanan sıradan tanıtım filmlerin dışında daha özgür ve daha özgün bir şekilde hazırlanan tanıtım filmi aynı zamanda Hakkari ili için hazırlanan ilk kapsamlı Kürtçe ve Türkçe tanıtım filmi olma özelliğini de taşıyor.

HAKKARİ, YÜKSEKOVA, ŞEMDİNLİ VE ÇUKURCA'YI BİR DE BİZ ANLATALIM

Söz konusu tanıtım filminin 1 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Gazeteci Erkan Çapraz, “Hakkari ilinin tanıtımı konusunda ne yazık ki bugüne kadar yeterince kaynak üretilmemiştir. Bu açığı bir nebze olsun kapatmaya çalıştık. İlk olması açısından eksikleri olabilir ama daha iyi bir çalışma için bir ön ayak olacağını umuyorum. Yıllarca bu yönlü bir çalışmanın eksikliği yaşandı. Dışarıdan gelen misafirlerimize ilimizi, ilçelerimizi, doğamızı tanıtmak üzere hediye edebileceğimiz hiçbir çalışma yoktu. Yapılan çalışmalar hep sınırlı ve tekdüze oldu. Bu tanıtım filmi aynı zamanda bir Colemêrglinin artık kendi coğrafyasını tanıtabilecek imkanlara erişebildiğinin bir göstergesidir. Hakkari Merkezi, Çukurca'yı, Yüksekova'yı bir de biz anlatalım dedik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. İlimizin güzel coğrafyasını, kültürel ve sanatsal değerlerini ön plana çıkaran bu tanıtım filmini herkesin izlemesini tavsiye ediyorum” dedi.

DVD formatında Hakkari merkez ve ilçelerinde dağıtımına başlanan tanıtım filmi mutlaka arşivimde olmalı diyorsanız 0541 941 2507 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

hakkaribelgesel3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum