STK'ların Rektör Ceylan iddiası

STK'ların Rektör Ceylan iddiası

Hakkari’de Hak-Da bileşeni 27 Sivil Toplum Örgütü Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan’ın üniversitedeki Fetullahçı yapılanmayı koruduğunu iddia edip Ceylan'ın görevden alınmasını istedi.

YÜKSEKOVA HABER 
 
HAKKARİ - Hakkari Hak-Da-Platformu öncülüğünde bir araya gelen 27 Sivil Toplum Örgütü Memur-Sen binasında açıklama yaptı. İmam Hatipliler Platformu Başkanı Zübeyir Çiftçi tarafından okunan açıklamada Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan’ın üniversitedeki 'Fetullahçı' yapılanmaya göz yumduğu ileri sürüldü. 
 
Rektör Ceylan’ın Fettullahçıları koruyup kolladığını iddia eden Çiftçi, rektöre şu soruları sordu:

*Rektör, Üniversitedeki “FETÖ” yapılanmasına şimdiye kadar neden göz yumdu?

*Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü tarafından darbe girişimi öncesinde, Hakkari’deki FETÖ yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 13 kişi neden açığa alınıp haklarında gerekli soruşturma başlatılmadı?

*FETÖ ilişkisi bilinen kişiler, hangi sıfat ve liyakatleriyle değişik idari ve akademik görevlerde, onlarca alternatifleri olmasına rağmen, görevlendirildi?

*Rektör Ebubekir Ceylan tarafından, FETÖ mensuplarının yaptığı her türlü hukuksuzluğun üstü neden kapatıldı?

*Rektör kendisine verilen yetkileri kullanarak neden FETÖ ile mücadele edip bu yapıya mensup kişiler hakkında işlem yapma yerine, yaptığı hukuksuz faaliyetlerini ve bunun kurumda oluşturduğu tahribatı ifade edenleri, sözleşmelerini yenilememekle tehdit edip, bazı öğretim elemanlarını da sözleşmelerini yenilemeyerek cezalandırdı?

*Üniversite çalışanlar için neden bir korku tüneli haline dönüştürüldü?

*Yaptığı Mobing uygulamaları tüm kurum çalışanlarınca bilinen rektör, çalışanlarına uyguladığı bu hukuk dışı uygulamaları ile kimden ne saklamakta ve kendini kime ispatlamaya çalışmaktadır?

*Öğretim üyesi bulunmadığı gerekçesiyle bir tabela Üniversitesine dönüşmüş Hakkari Üniversitesinin var olan öğretim üyelerini de uyguladığı Mobinglerle soruşturmalara tabii tutan ve görevlerine son veren rektör, bunu hangi sorumluluk ve başarı ilkesi ile bağdaştırmaktadır?

Çiftçi, konuşmasının devamında , Rektör Ebubekir Ceylan’ı Fettullahçılarla iş birliği yapmakla suçlayarak YÖK ve diğer devlet kurumlarını Ceylan, hakkında gerekli işlemleri yapıp görevden almasını talep etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.