Star'da İkinci Dalga: Kelkitlioğlu ve Yükselir de Görevden Alındı

Star'da İkinci Dalga: Kelkitlioğlu ve Yükselir de Görevden Alındı

Karaalioğlu, Cömert, Ocaktan’tan sonra Star gazetesinden yayın koordinatörü Murat Kelkitlioğlu ve Star’dan köşe yazarı Mustafa Nihat Yükselir'in de işine son verildi.

Star gazetesinden Mustafa Karaalioğlu ve Yusuf Ziya Cömert ve Akşam’dan Mehmet Ocaktan’dan sonra yine Star’dan yayın koordinatörü Murat Kelkitlioğlu ve Star’dan köşe yazarı Mustafa Nihat Yükselir'in de görevine son verildi.

Twitter üzerinden hükümetle ilgili bilgiler yayan Gülen Cemaati’ne yakın Fuat Avni hesabından, Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde Karaalioğlu’nun Yusuf Ziya Cömert'i de yanına alarak Köşk'e çıktığı, bunun tepkilere neden olduğu, medya yönetici olarak da maliyetlerinin artığı ileri sürülmüştü.

Bir mesajda da, “Havuz Medyası ve Yandaş Medyada ciddi taht kavgası var ve Bizans Oyunları oynanıyor. Rant peşinde koşanlar birbirinin ayağını kaydırıyor” denilmişti.

Yükselir’in haksız rekabet dediği

İşten çıkarıldığı ifade edilen Mustafa Nihat Yükselir, son yazılarından birinde “Artık bu kirli rekabete dur demenin zamanı geldi” başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Köşe yazarı, “Genç bir meslektaşımın daveti üzerine bazı gazete internet yöneticileri ile nefis Erzurum Cağ Kebabı ziyafetinde buluştuk. Buluştuğum arkadaşlarla ziyafet sonrası yaptığımız sohbette bir konuda harekete geçmekte çok geç kaldığımızı anladık” dedikten sonra haksız rekabetten kastettiğini aktarıyor:

“Evet, internet haberciliği adı altında haber ile alakasız yapılan yayınlar karşısında sadece haber vererek rekabet ederken ciddi bir haksızlıkla karşı karşıya kalıyoruz. Hepinizin yakından bildiği birçok gazete internet sitesi haberlerle birlikte çıplaklık unsurların ağır bastığı içerikleri de yayınlıyorlar.”

Aksoy: Benim kovulmam basit kalıyor

Star ve Akşam gazetelerindeki işten çıkartmalar sonrası gelen tepkilerden biri Yeni Şafak gazetesinde sekiz yıl çalıştıktan sonra, hükümetin tek kimlikli politikalarına yönelik eleştirilerini Gezi sürecinde CNN Türk'teki bir programda da sürdürünce işine son verilen gazeteci Murat Aksoy'dan geldi. ,

Aksoy twitter hesabından, "Kovulanları düşününce benim kovulmam basit kalıyor onların yanında" diye yazdı.

Karaalioğlu, Cömert, Ocaktan’ın işine son

Star Medya ve Türk Medya Grupları’nı elinde tutan iş insanı Ethem Sancak, Star Medya Yayıncılık Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan’ın görevine dün akşam son vermişti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.