Spiegel: Almanya İncirlik'e alternatif arıyor

Spiegel: Almanya İncirlik'e alternatif arıyor

Alman Der Spiegel dergisi, Alman milletvekillerinin İncirlik ziyaretine Türkiye’den izin çıkmaması üzerine üsteki Tornado keşif uçakları ve askerlerin geri çekilmesinin planlandığını bildirdi.

Türkiye ile Almanya arasındaki İncirlik krizi yeniden gündemde. Spiegel dergisi, Alman milletvekillerinin İncirlik ziyaretinin Türkiye tarafından resmi olarak geri çevrilmesinin ardından koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) üsten geri çekilmeyi talep ettiğine yer verdi. Spiegel, Alman ordusunun Tornadolar için yeni üs arayışının başladığını da yazdı.

Spiegel'ın haberine göre, SPD Savunma Politikaları Sözcüsü Rainer Arnold, IŞİD'e karşı mücadelede uluslararası koalisyona destek amacıyla İncirlik'te bulunan keşif uçakları Tornadoların geri çekilmesini talep etti. Haberde Arnold'un, “Federal hükümetin şimdi Alman askerlerinin konuşlandırılacağı yeni üssü belirlemesi gerekiyor” dediğine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.