Sözlü Tarih atölyesine büyük ilgi

Sözlü Tarih atölyesine büyük ilgi

Diyarbakır 5 Nolu Cezaevi Müze Koordinasyon Merkezi’nin düzenlediği “Sözlü Tarih Atölyesi” yurttaşlardan yoğun ilgi gördü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Diyarbakır 5 Nolu Cezaevi Müze Koordinasyon Merkezi, Sümerpark resepsiyon salonunda “Sözlü Tarih Atölyesi” düzenledi. Etkinliğe Bilgi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Doç. Dr. Bülent Bilmez'in de aralarında olduğu çok sayıda akademisyen, fotoğrafçı, sanatçı ve yurttaş katıldı. Etkinliği organize edenlerden 5 Nolu Cezaevi Müze Koordinasyonu Merkezi üyesi Cuma Karakuş sözlü tarih metodolojisini öğrenmek ve geliştirmek için belediyenin tüm kurumlarıyla beraber bu etkinliği yapmaya karar verdiklerini aktardı.

Etkinlikte Doç. Dr. Bülent Bilmez ve asistanı Seçil Bozkurt sunumlar yaptı. Bilmez sunumunda sözlü tarih literatürünün Türkiye’ye kadınlar tarafından getirildiğini belirterek, “Tarih Vakfı ilk kez bu işi gündeme getirdi ama arkası gelmedi. Bu açıdan sözlü tarih kopuktur, kurumsallaşmamıştır çünkü bu çalışmaların üzerinde titizlikle durmak gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.