‘Soyadımız gibi iş yaparız'

‘Soyadımız gibi iş yaparız'

Memleketi Erzincan’da toplu açılış törenlerine katılan Başbakan Binali Yıldırım, ''Soyadımız gibi iş yaparız. Az konuşur adımız gibi iş yaparız'' dedi.

Memleketi Erzincan’da toplu açılış törenlerine katılan Başbakan Yıldırım, yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“AK Parti’de görev değişikliği sadece bayrak değişimidir. Bu bayrak değişiminin görevi devraldığım 64’üncü hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu kardeşimize buradan teşekkür ediyorum. Yeni dönemde üstlendiğim bu görevle ülkemize daha çok yeni hizmetler yapacağız ve yeni eserleri kazandıracağız.

Bu ülkede haftalarca, aylarca Bakanlar Kurulu toplanamıyordu. İşte sizin evladınızın kurduğu 65’inci Hükümet kuruluşundan güven oyu almasına kadar topu topu altı gün geçti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en kısa sürede kurulup güvenoyu alan hükümete sahibiz. Soyadımız gibi iş yaparız. Az konuşur adımız gibi iş yaparız. 

“Milletim rahat olsun, bu terör belasını milletin gündeminden çıkaracağız. Evelallah bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Operasyonlarımız terör örgütünün, teröristler kayıtsız şartsız bütün silahlarını teslim edinceye kadar devam edecek. Sivil vatandaşlarımız, asker ve polisimiz yüzde yüz güvende olana kadar bu şer odaklarıyla mücadelemiz artarak devam edecek. Sorun Kürtler’in terör örgütü sorunudur, PKK sorunudur. Terör örgütüne ve onların yandaşlarına, içerideki ve dışarıdaki destekçilerine, siyasi unsurlarına söyleyeceğimiz şudur; Türkiye tek devlet, tek vatan, tek bayraklı bir millet olarak ilelebet yoluna kararlılıkla devam edecek. Bizi bu yoldan kimse döndüremez. Bunu Erzincan meydanından bir kez daha haykırıyorum. Ekmeğimizi böleriz Türkiye’yi böldürtmeyiz. Yolları böleriz, vatanı böldürtmeyiz."

“Kimin dost kimin dost olmadığını çok iyi görüyoruz. Alman Parlamentosu bir yalana imza attı. O yalan ne; yüz yıl önce Birinci Dünya Savaşı şartlarında her ülkede, her yerde yaşanan bir göç olayını bugün önümüze soykırım diye getirmeye çalışanlar. Şunu iyi bilmeliler ki, Türkiye tarihiyle de milletiyle de gurur duyuyor. Kim ne yaparsa yapsın bu karar Türkiye ve Almanya ilişkilerini zedelemiştir. Ümit ederiz yanlıştan kısa sürede dönülür."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.