Sosyolog ve Psikologlar: Hükümet kadına nefreti körüklüyor

Sosyolog ve Psikologlar: Hükümet kadına nefreti körüklüyor

Psikolog ve sosyolog dernekleri üyesi kadınlar, Mersin Tarsus'ta vahşice katledilen Özgecan cinayetini yaptıkları basın toplantısında kınayarak, hükümetin kadına karşı nefreti körükleyen tutumuna dikkat çekti.

İSTANBUL - Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği (TODAP), Türk Psikologlar Derneği (TPD), Sosyoloji Mezunları Derneği (SOMDER) ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) İstanbul Şubesi, Mersin Tarsus'ta Özgecan Aslan'ın katledilmesini protesto etmek ve cinayetin ataerki ve erkeklik kurgularıyla ilişkisinin göz ardı edilmesine dikkat çekmek amacıyla, TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Ortak basın metnini dernekler adına TODAP üyesi Damla Gürkan okudu.

'Hükümet nefreti körüklüyor'

Gürkan, Özgecan katliamının bir sapıklığa, bir bozukluğa değil toplumsal, politik ve hukuki bir soruna işaret ettiğine dikkat çekerek, toplumda nefret cinayetlerinin yaşandığını söyledi. Gürkan, devlet yetkililerinin "Kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum", "Kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek" benzeri söylemlerine işaret ederek, "Özgecan'ın öldürülmesinden, katilleri koruyan, eşitsizliği, ayrımcılığı körükleyen yasa ve uygulamalarıyla hükümet, erkek egemen toplum, bu kültürü onaylayan medya ve buna sessiz-seyirci kalan herkes sorumludur. Faili değil şiddete uğrayanı cezalandıran, söylemleriyle kadınlara yönelik nefreti körükleyen hükümeti, bu tavrından derhal vazgeçerek kadınların insanca yaşama hakkı için acil önlemler almaya, meclisi kadın cinayetlerini durdurmak için olağanüstü toplanmaya çağırıyoruz" şeklinde ifade etti. Gürkan, hem yasta hem de isyanda olduklarını vurgulayarak herkesi Özgecan ve katledilen tüm kadınlar için ses çıkarmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.