Soma'da işçilerin eylemi devam ediyor

Soma'da işçilerin eylemi devam ediyor

Soma’da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından işlerine son verilen maden işçileri tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları oturma eylemine devam ediyor.

MANİSA - Türkiye’nin en büyük maden faciasından sonra işten atılan 2 bin 832 maden işçisi, aradan geçen 3 aya rağmen tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle, Soma Kaymakamlığı yanında bulunan, TKİ Kurumu Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) binası önünde eylem başlatmıştı. Yaşamını yitiren 301 maden işçisinin isimlerinin yazılı bulunduğu pankart önünde oturma eylemi yapan işçiler, “Alın terimiz ve ekmeğimiz için buradayız” yazılı dövizler açarak eylemlerine devam etti. 

Soma Kömür İşletmelerine ait Eynez maden ocaklarında çalışırken tazminat hakları verilmeden işten atılan ve soğuk havaya rağmen hakları için mücadele eden işçiler, sadaka istemediklerini, hakları olan tazminatlarının ödenmesini belirterek, muhataplarının devlet ve TKİ olduğunu belirtti. 

Öte yandan, eylem yapan maden işçilerini ziyaret eden Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı da işçiler tarafından oluşturulan komite ile görüştü. Kaymakam Atçı, işçilerin haklı olduklarını, kendileri için ellerinden gelen yardımı yapacağını söyleyerek eylemlerini sonlandırmasını istedi. İşçiler ise haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.