Soma davası ertelendi

Soma davası ertelendi

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma maden faciasıyla ilgili davada talimatla ifadeleri alınan madencilerin ifade tutanakları okundu. İşçiler, ifadelerinde madenin iş güvenliğinden yoksun olduğunu belirtti.

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği facia ile ilgili 6'sı tutuklu 46 kişi hakkında açılan davanın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7'inci duruşmasının öğleden sonraki oturumunda madende makinelerin yağlanmasından sorumlu Orhan Özer, sanık avukatlarının talebi üzerine tanık olarak dinlendi. Olayın yaşandığı gün H panosunda görevli olduğunu belirten Özer, makineleri yağladıkları sırada bantların durduğunu ve yer üstüne çıktıklarını anlattı.

Dinlenen Özer'e, duruşma savcısı tarafından 'Kullandıkları yağların yanıcı olup olmadığı' soruldu. Özer, yöneltilen soruya "Yağların yanıcı olmadığı" cevabını verdi. 

Özer'in savcılıkta daha önce verdiği ifadenin aksine mahkemede farklı anlatımlarda bulunduğu dikkatlerden kaçmadı.

Özer'in ifadesinin ardından Kınık, Soma, Bergama ve Kütahya Asliye Ceza Mahkemeleri'nde işçilerin talimatla alınan ifade tutanaklarının okundu. İfadelerde işçilerin büyük bir bölümü çalıştıkları madenin iş güvenliğinden yoksun olduğunu kaydetti. İşçilerin anlatımlarında yine gaz maskelerinin bakım ve kontrollerinin yapılmadığı ile olay anında çalışmadığı yer aldı.

Tutanakların okunmasının ardından duruşma yarına ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.