Soğuk hava kalbi etkiliyor

Soğuk hava kalbi etkiliyor

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Yücel, soğuk havanın koroner spazmı tetikleyerek kalp krizi riskini artırdığını ifade etti.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi’nden Uzm. Dr. Oğuzhan Yücel yaptığı açıklamada, "Kalp damarlarının ciddi daralması sonucu tamamen tıkanmasına kalp krizine neden oluyor. Kalp damarlarında oluşan darlığın yanında spazm dediğimiz kas tabakasının kasılması da kalp krizine yol açıyor. Soğuk havalarda yeterli önlem alınmadığında soğukta yürüyen hastalarda, kalp krizinin yanında kalp damar hastalığına bağlı şikayetler de artıyor. Hastalarımız efor testinde, göğüs hastaları özellikle de, soğuk havalarda üşüdüğünde şikayetinin belirgin olarak arttığını ifade ederler" dedi.

Uzm. Dr. Yücel kalp krizi geçiren hastalara nasıl müdahalede bulunması gerektiğini anlatarak, "Kalp krizi geçirmekte olan bir hastada en önemli nokta hastanın kalp krizine neden olan, kalbi besleyen tıkalı damarlarının bir an önce açılmasıdır. Bu anlamda hastanın ilk müdahalesi yapıldıktan sonra, kalp anjiyografisi dediğimiz işleminin yapılabileceği, damar açma işlemlerinin yapıldığı bir merkeze mutlaka sevk edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.