Şırnak'ta 3 kişi tutuklandı

Şırnak'ta 3 kişi tutuklandı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi ve bağlı köylerde, yapılan eş zamanlı ev baskınları sonucunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi ve bağlı köylerde, özel harekat polisleri ile asker tarafından dün akşam saatlerinde eş zamanlı ev baskınları yapıldı.

Yapılan baskınlarda Aynur Şekerci, Selim Durmuş, Ekrem Ataman, Xebat Ani, Hakkı Temel adlı yurttaşlar gözaltına alınarak Beytüşşebap İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Gözaltına alınanların emniyetteki ifade işlemleri ardından adliyeye sevk edildi.

Adliye sevk edilen 4 kişi savcılık ifadesi ardından tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Selim Durmuş, Ekrem Ataman, Xebat Ani, Hakkı Temel adlı yurttaşları "örgüte yardım ve yataklık" iddiasıyla tutukladı. Aynur Şekerci ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Öte yapılan ev baskın sırasında polis ve jandarma evlerin kapı ve pencerelerinin kırılarak, yurttaşlara hakaretlerde bulunulduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.