Şırnak ve Mardin'de gerginlik: 2 genç hayatını kaybetti

Şırnak ve Mardin'de gerginlik: 2 genç hayatını kaybetti

Şırnak İdil'de, dün gece çıkan çatışmada polislerin açtığı belirtilen ateş sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. Mardin'de de bir genç ensesinden vurularak hayatını kaybetti.

ŞIRNAK - Alınan bilgiye göre, gece geç saatlerde yaşanan çatışma sırasında Adile Naşit Caddesi üzerinde bulunan bir yakınının evinden dışarı çıktığı öğrenilen Acer, caddede devriye gezen Akrep tipi zırhlı araçtan açıldığı belirtilen ateş sonucunda kasığından yaralandı. 

Yaralanan Acer, çevredeki evlerinden yardımı ile önce yakınlardaki bir eve taşındı.

Ancak aşırı kan kaybeden Acer, burada yaşamını yitirdi. Acer'in cenazesi daha sonra İdil Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Mardin'de de bir kişi vuruldu

Mardin'in Artuklu ilçesinin Yalım Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde son günlerde artan askeri operasyonları protesto etmek için eylem yapan gençlere, polisler müdahale etti.

Gerginlik sırasında 19 yaşındaki Ali Akpınar adlı genç kurşunla ensesinden vurularak hayatını kaybetti.

Yaşamını yitiren Akpınarın cenazesi, vurulduktan 4 saat sonra Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Akpınar'ın cenazesi buradan da otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Gözyaşları oğlunun dökülen kanına karıştı 

Mahallede bulunan bir bakkal dükkanı işlettiği oğlunun vurulduğunu olay yerinde, oğlunun yaralanması sonrası 3 kez ambulansı aradığını ifade eden baba Mehmet Akpınar, ancak yetkililerin kendisine 'Cenazenizi siz kaldırın, caddeye taşıyın' dediğini aktardı.

Aradığı ambulansın bir türlü gönderilememesine isyan eden baba Akpınar, yaşadığı acıyla "Artık yeter, yüreğimiz yandı. Başkalarının yüreği yanmasın" sözlerini sarf etti.

Bu sözleri sarf eden baba Akpınar, daha sonra oğlunun katledildiği noktada yere çömelip, gözyaşı döktü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.