Sınır ötesi için hazırlık

Sınır ötesi için hazırlık

Federal Kürdistan Bölgesi’nde bulunana Kandil Dağı’na yönelik başlatılan hava saldırıları devam ederken sınır ötesi kara operasyonuna hazırlanan Türk askerleri sınıra son yılların en büyük askeri sevkiyatını gerçekleştirdi.

ŞIRNAK - İki bin komanda sivil minibüsler ile Şırnak'a gönderildi. Federal Kürdistan Bölgesine yönelik başlatılan hava saldırıları devam ederken sınır ötesi askeri kara harekatı için iki bin komando sivil minibüslerle Şırnak’a sevk edildi.

69146

Hükümetin 17 Ekim'de sona erecek sınır ötesi tezkereyi 1 yıl uzatma isteği, sınır ötesi kara operasyonunu gündeme getirdi. Sınırın sıfır noktasında 3 aydan bu yana yapılan lojistik desteğin ardından ise bölgeye bu kez karayolu ile personel sevkiyatı yapıldı.

Diyarbakır 7 ‘nci Kolordu Komutanlığı'ndan toplatılan 2 bin komando 120 araçlı sivil minibüsler ile Mardin yolu üzerinde Şırnak'a sevk edildi. Son yılların en büyük askeri sevkiyatı sırasında üst düzey güvenlik önlemleri alındı. AJANSLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum