Sinemalarda bu hafta 9 yeni film vizyonda

Sinemalarda bu hafta 9 yeni film vizyonda

Sinemalarda bu hafta gösterime 3'ü yerli olmak üzere 9 yeni film daha girdi.

Kronik / Chronic

Başrolünde Tim Roth'un yer aldığı film, geçtiğimiz yıl Cannes'dan 'En İyi Senaryo Ödülü' ile dönmüştü. Melodrama kayabilecek öyküsünü manipülatif bir hâle getirmeden, farklı boyutlarıyla ele almaya çalışan Kronik, haftanın dikkat çeken yapımlarından. Film, Tim Roth'un canlandırdığı 'David' ismindeki bir erkek hemşireye odaklanıyor. Bir kurumdan bağımsız çalışan David, ölüm döşeğindeki hastalarla yakından ilgilenerek, onların yaşamlarının son dönemlerindeki en yakın sırdaşları oluyor... 
Bu keskin dram, Meksikalı yönetmen Michel Franco'nun 2012'de Cannes'da 'Belirli Bir Bakış' bölümünün galibi olan benzersiz "Lucia'dan Sonra" filminden sonraki ilk çalışması.

Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden / Alice Through the Looking Glass

Tim Burton'ın yönetmenliğini yaptığı 2010 yapımı "Alice in Wonderland"in devamı niteliğinde olan filmin yönetmen koltuğunda bu kez The Muppets serisiyle sinemaya giriş yapan James Bobin var. Johnny Depp ve Mia Wasikowska'nın başrollerini paylaştığı filmin senaryosu ise Linda Woolverton'a ait. 
Filmde hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı fantastik evrene bir kez daha geri dönüyoruz. Harikalar Diyarı, beklenmedik bir misafirin ziyaretine uğruyor ve misafiri bu büyülü evrenin işleyişini ve ev sahiplerini yavaş yavaş keşfetmeye başlıyor. Mad Hatter ise, tüm çılgınlığıyla adalet ve tabii ki dostluk için orada bekliyor. Tam her şey bitmiş, ortalık fazlasıyla karışmışken gerçekliğe giden yolda bir kez daha krallığın kurtuluşu için bir araya geliniyor. 

Rüzgârın Oğlu / Race

Efsanevi atlet Jesse Owens'ın yaşamından esinlenen "Rüzgârın Oğlu", yalnızca rakiplerine karşı değil, ırkçılığın her türlüsüne karşı da mücadele etmek zorunda kalan bir adamın öyküsünü Hollywood tarzı bir biyografiye dönüştürüyor. Stephen Hopkins'in yönetmenliğini yaptığı Joe Shrapnel ve Anna Waterhouse'un kaleme aldığı Race, 1936 yılında Berlin Olimpik Oyunları'nda 4 adet altın madalya kazanan atlet Jesse Owens'ın hayatına odaklanıyor. 
Filmde, tarihin en iyi atleti olmak için çıktığı yolda efsanevi bir yıldız olan ve 1936 Olimpiyatları'nda Adolf Hitler'in ari üstünlüğü görüşüne karşı mücadele ederek dünya sahnesine çıkan Jesse Owens'ın gerçek ve etkileyici hikayesine tanık oluyoruz.

Para Tuzağı / Money Monster

1991 yılında "Little Man Tate" ile yönetmenliğe adım atan ünlü oyuncu Jodie Foster, dördüncü uzun metrajında gerilim yüklü bir öyküyü gerçek zamanlı olarak anlatıyor. Foster'ın yeni filmiyse, televizyondan borsa tüyoları veren bir Wall Street simsarının hayatını perdeye taşıyacak. Mal varlığını kaybeden bir izleyicisinin tuzağına düşen Lee, bu defa ilginç bir belanın yamacına sürüklenecek. Filmin başrollerinde George Clooney ile Julia Roberts yer alıyor. 
Gerçek zamanlı bu gerilim filminde, George Clooney ve Julia Roberts finans televizyonu sunucusu Lee Gates ve yapımcısı Patty Fenn'i canlandırıyorlar.

Memleket

Haftanın öne çıkan yerli filmlerden biri olan "Memleket", dünyanın gerisinden yalıtılmış bir ailenin öyküsünü anlatan bir dram. "Deli Deli Olma" (2009) ve "72. Koğuş" (2010) filmleriyle tanınan Murat Saraçoğlu'nun 2011 tarihli "Yangın Var"dan bu yana çektiği ilk film olan "Memleket", sular altında kalmış bir Anadolu köyünün geriye kalan sakinlerinden olan Mehmet Pehlivan, eşi Koca Nene ve torunları Narhanım'ın evleri yamaçta olduğu için sel felaketinden kurtulmuştur. Torunları Narhanım'ın annesi ve babası bir şekilde ölmüştür, yetim kalan Narhanım dedesi ve ninesiyle yaşar. Nehrin kıyısında sakin geçen hayatlarında Narhanım'ın okula tekneyle gidip gelmesi ve arada bir gelen tarla bekçisi Osman dışında hareket yoktur. Bir gün mülteci kampından kaçan bir hırsızın evlerine girmesiyle bu küçük ailenin hayatı dönüşü olmayan bir yola girer.

1 Kezban 1 Mahmut Adana Yollarında

Yönetmenliğini Cenk Çelik'in yaptığı film, cinsiyet içerikli esprileriyle örülmüş bir komedi. Arkadaşı Emrah ile yaşayan Mahmut, sevgilisi Kezban'ı kaçırmaya karar verir. Emrah ailesinin Mersin'deki yazlığını ayarlar ve sevgilisi Yaprak'ı da yanına alır. Sevgililerini yanlarına alıp kaçan kafadarlar, başlarını kızların aileleriyle belaya sokacaktır.

Abbas'ın Melekleri

Cinsiyet içerikli espriyi aşamayan yerli komedilerden bir de "Abbas'ın Melekleri". Abbas isimli pısırık bir mafya babası, sağ kolu tarafından tuzağa düşürülür. Çocukluk arkadaşı olan dört sakar kadının, Abbas'ın koruması olarak işe alınması çeşitli maceraların yaşanmasına neden olacaktır.
Yusuf Atıcı'nın yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Sevil Uyar, Berrak Deniz, Doğan Akkaya, Dost Elver, Cengiz Küçükayvaz, Şenol İpek ve Deniz Gönen gibi isimler bulunuyor.

Cinni: Uyanış

Haftanın yerli yapımlardan biri de ünlü şarkıcı Emre Aydın'ın yazıp yönettiği bir korku türü olan "Cinni: Uyanış". Bir genç kız bir gece vakti yanı başında bir cesetle uyanır ve hayatı asla eskisi gibi olmaz. 
Dilara; çocukluğunda zor yıllar geçirmiş, kendi halinde yaşayan, çok dışarı çıkmayan bir kadındır. Bu monoton hayatı, bir gece evinin bahçesinde tanımadığı bir adamın cesedinin yanında uyanmasıyla tamamen değişir. O geceden sonra, onu dehşete düşüren, paranormal olaylar yaşamaya başlar. Ev arkadaşı Merve, Dilara'nın anlattıklarına şüpheyle yaklaşıyor olsa da, ona yardım etmek için bir psikiyatrist ve bir din hocasıyla bağlantıya geçer. Kendisine neler olduğunu, kimlerin veya nelerin ona musallat olduğunu bulmaya çalışırken, asıl gerçekle yüzleşir.

Kahraman Koala / Blinky Bill the Movie

Yönetmenliğini Deane Taylor'ın üstlendiği filmin orjinal seslendirme kadrosunda ise Ryan Kwanten, Toni Collette, David Wenham ve Rufus Sewell gibi isimer yer alıyor. Türkçe seslendirme ekibinde Yekta Kopan, Elif Acehan ve Ziya Kürküt yer alıyor. Genç ve maceraperest bir koala, Avusturalya'nın gün görmemiş vahşi doğasında bir yolculuğa çıkar. Amacı ise kayıp babasını bulmaktır. Bill'in en büyük hayali küçük bir kasaba olan Green Patch'den ayrılıp kaşif babasının izinden gitmektir. Yolda tanıştığı Nutsy ve asabi bir yakalı kertenkele olan Jacko'yla çabucak kader arkadaşı olular. Fakat macerasında yol aldıkça beklemediği yeni hikayelerle karşılaşacaktır. Bakalım Blinky ve arkadaşları Avustralya'nın gün görmemiş vahşi ormanlarında geçen yolculuk sırasında hayatta kalmayı becerebilecekler mi? 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.