Silopi'de 4 cenaze alındı

Silopi'de 4 cenaze alındı

Cizre'de katledilenlerin cenazelerinin bekletildiği Silopi'deki geçici Adli Tıp Kurumu'nda teşhis edilen 10 cenazeden 4'ü aileleri tarafından alındı.

Cizre'den Silopi'deki geçici adli Tıp Kurumu'na getirilen ve cenazeleri DNA testi sonrası teşhis edilen 10 kişiden Tuğba Eminoğlu, Emel Ayhan, Erdal Şahin ve Murat Şimşek'in cenazeleri aileleri tarafından teslim alındı.

Habur Sınır Kapısı'nda cenazeler çıktığı sırada polisler, ikinci bir emre kadar cenaze araçlarının çıkışına izin verilmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine aileler, Habur girişinde oturma eylemi gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerin ardından cenaze araçlarının geçişlerine izin verilmesiyle Ayhan, Şahin, Eminoğlu ve Şimşek'in cenazeleri Silopi'ye doğru yola çıkarıldı.

Silopi'ye getirilen cenazeler, buradan memleketlerine uğurlandı. Ayhan'ın Siirt'in Pervari ilçesinde, Şahin'in Hakkari'de, Eminoğlu'nun Batman'da ve Şimşek'in ise Nusaybin'de defnedileceği öğrenildi.

Öte yandan Azadiya Welat Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş, Adil Küçük, Selim Turay, Mahmut Duymak, Umut Ürek ve Metin Karan'ın cenazelerinin yarın ailelerine teslim edileceği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.