Silopi Belediyesi eşbaşkanları görevden uzaklaştırıldı

Silopi Belediyesi eşbaşkanları görevden uzaklaştırıldı

Silopi Belediyesi eşbaşkanları Emine Esmer ve Seyfettin Aydemir, belediye meclis üyesi Mehmet Ekren İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırıldı.

DBP’li Silopi Belediyesi eşbaşkanları Emine Esmer ve Seyfettin Aydemir ve Belediye Meclis üyesi Mehmet Ekren, İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırıldı. 

Belediyeye gönderilen gerekçeli kararda, "Silopi Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 2016/629 sayılı soruşturma başlatıldığı, Belediye Başkanı Emine Esmer hakkında Silopi Sulh Ceza Hakimliğinin 2016/371 Değişik iş sayılı kararı ile yakalama emri çıkarıldığı, Belediye Meclis Üyeleri Seyfettin Aydemir ve Mehmet Ekren'in ise Silopi Sulh Ceza Hakimliğinin 2016/159 Değişik İş sayılı kararına istinaden adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldıkları ve ilgililerin görevlerinden uzaklaştırılmalarının uygun olacağı bildirildiğinden,İliniz, Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer, Silopi Belediye Meclis Üyeleri Seyfettin Aydemir ve Mehmet Ekren, Anayasanın 127. maddesi uyarınca Bakanlık Makamının 02.03.2016 tarihli onayı ile görevlerinden uzaklaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Emine Esmer 4 Mart’ta "Örgüt üyesi olmak", "Görevi kötüye kullanmak", "Örgütsel faaliyetlerde bulunmak" ve "Kamu malını örgüt faaliyetlerinde kullandırmak" iddiaları ile tutuklanmıştı.

Belediye Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir görevden uzaklaştırılma kararına itiraz edeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.