Silopi Belediye Eşbaşkanı Esmer tutuklandı

Silopi Belediye Eşbaşkanı Esmer tutuklandı

Daha önce gözaltına alınıp "adli kontrol" şartıyla serbest bırakılan Silopi Belediye Eşbaşkanı Emine Esmer ile şoförü Cemal Yiğit, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Sabah saatlerinde Silopi Belediyesi binasında gözaltına alınan Belediye Eşbaşkanı Emine Esmer ile şoförü Cemal Yiğit, emniyetteki işlemlerin ardından Cizre'ye sevk edildi. 23 Şubat'ta gözaltına alınarak tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen ancak mahkeme tarafından "adli kontrol" şartıyla serbest bırakılan Esmer ve Yiğit, Silopi Savcılığı'nın itirazı üzerine en yakın Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 

Cizre Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Eşbaşkan Esmer ile belediye personeli Yiğit, "Örgüt üyesi olmak", "Görevi kötüye kullanmak", "Örgütsel faaliyetlerde bulunmak" ve "Kamu malını örgüt faaliyetlerinde kullandırmak" iddiaları ile tutuklanarak, Şırnak Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.