Şilan Özçelik hakim karşısına çıkacak

Şilan Özçelik hakim karşısına çıkacak

İngiliz polisinin YPJ'ye katılacağı iddiasıyla tutukladığı Şilan Özçelik (18), bugün Old Bailey'de hakim karşısına çıkarılacak.

İngiliz polisinin Rojava'da terör örgütü DAİŞ'e karşı savaşan YPJ'ye katılacağı iddiasıyla tutukladığı Şilan Özçelik (18), bugün Old Bailey'de hakim karşısına çıkarılacak. Westminster Magistrates Mahkemesi'nin 11 Mart tarihli kararı sonucu tutuklanan Özçelik, o tarihten bu yana HM Prison Holloway Cezaevi'nde tutuluyor.

Özçelik, tutuklandığında Westminster Magistrates Mahkemesi'nde kimlik beyanı dışında tek kelime savunma yapmamıştı. Öte yandan, bugün mahkemeye çıkarılacak olan Özçelik için mahkeme önünde de İngiltere'deki Kürt kurumları öncülüğünde protesto eylemi gerçekleştirilecek. Özçelik'in serbest bırakılması için düzenlenecek olan eylem EC4M 7EH adresinde bulunan Old Bailey'de start alacak.

Ne olmuştu?

Başkent Londra'nın Holloway bölgesinde ikamet eden Özçelik, 16 Ocak'ta Almanya'dan dönerken Stansted Havaalanı'nda "terör" suçlarıyla ilişkili olarak gözaltına alınmış ve Özçelik, 27 Ekim'de St Pancras'tan Belçika'nın başkenti Brüksel'e yaptığı seyahatten dolayı "YPJ'ye katılma teşebbüsünde bulunma" ve İngiltere'nin 2006 Terörizm Yasası'nın 5'inci maddesinde geçen "terörizm suçlarını işlemeye niyet etme hazırlığında" iddiasıyla tamamen soyut verilere dayandırılarak tutuklanmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.