Silah doğrultan polisler hakkında suç duyurusu

Silah doğrultan polisler hakkında suç duyurusu

HDP ve DBP Silopi ilçe yöneticileri, kendilerine silah doğrultan polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ŞIRNAK - Şırnak Silopi'de, dün katıldıkları PKK'li Nimet Erkan'ın (Mazlum) taziye ziyareti dönüşünde Botaş Polis Karakolu'nda içinde bulundukları araçları durdurulan HDP Silopi İlçe eş başkanları Ali Balın ve Aycan Azma ile parti yöneticisi Abdullah Anlar ve DBP İlçe Eş Başkanı Yunus Tuncay, arama izni göstermeden araçlarını ve kendilerini aramak isteyen polislere karşı çıkınca kendilerine silah doğrultulmuştu. Partililer, kısa süreli gerginliğe yol açan karşılaştıkları bu durum sonrası bugün Silopi Cumhuriyet Savcılığı'na giderek ilgili polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

slh3.jpg

Suç duyurusu öncesi Adliye binası önünde açıklama yapan HDP İlçe Eş Başkanı Ali Balın, olayı anlatarak, daha önce de böylesi uygulamalara maruz kaldıklarını dile getirdi. Polislerin kendilerini tanımalarına rağmen alaylı bir şekilde kimlik ve araç kontrolü yaptıklarını belirten Balın, "Daha önce de biz yaralanan bir yurttaşı hastanede ziyaret ederken, bu polislerden biri diğer bir arkadaşına 'namluya mermiyi sür ve konuşana sık' diyerek provokasyon yaratmaya çalışmıştı. Bu polis ekibinin, Botan bölgesinde provokasyon yaratma peşinde olduğunu halkımız bilsin. Bunu da bizim şahsımızda yapmak istiyorlar" dedi. 

Balın'dan sonra DBP İlçe Eş Başkanı Yunus Tuncay ve Silopi Belediye Eş Başkanı Seyfettin Aydemir de polislerin bu uygulamaları kabul edilemez olduğunu belirtti. 

Yapılan açıklamanın ardından HDP ve DBP'liler, avukatları ile birlikte adliyeye geçerek savcılığa suç duyurusu dilekçelerini teslim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.