Sıcaktan bunalanlar Van Gölü’ne akın etti

Sıcaktan bunalanlar Van Gölü’ne akın etti

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde sıcak havadan bunalan vatandaşlar, serinlemek için Van Gölü'ne akın ediyor.

Temiz kumsalları, doğası ve tertemiz suyuyla Van Gölü sahilinde bulunan Adilcevaz, özellikle Siirt, Batman ve Diyarbakır başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde sıcaklıklardan bunalan vatandaşların en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mustafa Atlı, ilçede yaz turizminin canlandırılması gerektiğine değinerek, “Adilcevaz doğası ile kıymeti bilinmesi gereken ülkemizin ender yerlerden biridir. Buna sahip olmak, var olanı kullanmak önemlidir. Yaz turizmini canlandırmak için yerel yönetimlere görev ve sorumluluklar yüklemektedir. Ancak burada yaşayanlar ve bu imkanları kullananların daha sorumluluk sahibi olduklarını düşünüyorum. Çünkü çevreyi koruyarak ve doğal yapıyı bozmadan temiz tutma görevi bizlere düştüğü kanaatindeyim. Hemşehrilerim sahil kenarlarında çöp ve atık malzeme bırakmadan belediyemizin çöp toplama merkezlerine intikalini sağlamaları, temiz ve kullanılabilir bir sahil oluşturacaktır. Belediyemizin Kız Taşı sahilinde yapımı devam eden yol, soyunma kabini ve çevre düzenlemesi takdir edilmesi gereken bir çalışmadır. Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Adilcevaz’ın Van Gölü kıyı şeridini temiz ve hijyenik bir yer olmasını sağlamak bizlere düşmektedir. Kendimize layık olanı yapalım. Belediyemiz öncülüğünde çevre temizliği bilincini oluşturmak için eğitim ve öğretim döneminde okullarımızda programlar yapmak faydalı olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.