Sibel Çapraz'ın ameliyat başvurusu kabul edildi

Sibel Çapraz'ın ameliyat başvurusu kabul edildi

Ameliyat olmayı bekleyen hasta tutuklu Sibel Çapraz'ın başvuruları kabul edilerek fizik tedavisine son verildi.

Yüksekova'da 2015 yılının Kasım ayında kobra tipi zırhlı araçtan açılan ateş sonucu yaralanan Hakkari İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz tedavisi tamamlanmadan tutuklanmıştı. Önce Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne ardından da Menemen R Tipi Cezaevi'ne gönderilen ve tedavi süresi boyunca 15 ameliyat geçiren Çapraz'ın, 4 ameliyat daha geçirmesi gerekiyor.

Sibel Çapraz'ın abisi Necip Çapraz yazılı bir metin yayınlayarak Türk Tabipler Birliği ve Adalet Bakanlığı'na yaptıkları başvurunun dikkate alındığı belirtti.

'İstanbul'a sevki bekleniyor'

Ağabey Çapraz, "İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı emri ile Yeşilyurt Devlet Hastanesi ortopedi, fizik tedavi uzmanlarının 'biran önce ameliyat olması gerekiyor' kararıyla fizik tedavi seansları durduruldu. Önümüzdeki hafta el cerrahisi uzmanını kontrolünden sonra İstanbul'da kolunda yapılması gereken 3 ameliyat için İstanbul merkezli bir cezaevine sevki bekleniyor" dedi.

 'En kısa zaman içinde sevk edilmeyi bekliyorum'

Necip Çapraz'ın hazırladığı yazılı metinde Sibel Çapraz'ın şu sözleri yer aldı: "Adalet Bakanlığı'na doktor raporuyla yaptığım müracaattan sonra yeniden acil ameliyatlarımı gerekçe göstererek müracaatım kabul oldu. İzmir Savcılığı acil ameliyatlarımın, doktor görüşü alınarak yapılması için İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesine sevk etme kararı verdi. Ortopedi ve fizik tedavi uzmanlarının raporları olumlu. Sadece el cerrahisi uzmanı raporu kaldı ki daha önce bu uzman da olumlu rapor vermişti. Bana cezaevi tercihi ve yol masrafı için görüş taleplerine ise bütün masrafları kabul ettim ve tek tercihimin de Bakırköy Kadın Cezaevi'ne nakil olmak olduğunu söyledim. Oradaki arkadaşlarımı çok özledim. İstanbul'daki doktorlarıma göründükten sonra zamanı gelen ameliyatlarımın durumu netleşecek. En kısa zaman içinde sevk edilmeyi bekliyorum."

'Kardeşimiz fizik tedavi adı altında işkence çekiyormuş'

Ağabey Çapraz, aile olara endişelerinin devam ettiğini belirterek, "Demek kardeşimiz fizik tedavi adı altında işkence çekiyormuş. Artık tutukluluk hali işkenceye döndü. Adalet umutlarımız tükeniyor. Suçsuz yere yatan Sibel'in bir an evvel ailesine teslim edilip özgür bir ortamda ameliyat edilmesinin şart olduğunu belirtiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.