Sibel Çapraz 'komşu ülkelere kaçabilir' diye tutuklanmış

Sibel Çapraz 'komşu ülkelere kaçabilir' diye tutuklanmış

Ameliyat olması gerekirken tutuklanarak cezaevine gönderilen kadın siyasetçi Sibel Çapraz, 'komşu ülkelere kaçabilir' diye tutuklandığı ortaya çıktı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 28 Kasım 2016 tarihinde polislerin düzenlediği operasyon esnasında canlı kalkan olmak isterken polislerce vurulan ve ağır yaralanıp 96 gün boyunca Yüksekova, Van ile İstanbul’da tedavi gören Hakkari İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz taburcu edildiği gün “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmış ve Bakırköy Kadın Cezaevi’ne konmuştu. Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, ameliyat olması  gereken ve halen tedavisi bitmeyen Çapraz’ın, Yüksekova’nın Irak ve İran'a komşu olması ve genç kadının kaçma şüphesinin bulunması nedeniyle tutuklandığı ortaya çıktı. 

Sibel Çapraz, Yüksekova Sulh Ceza Hakimliğinde alınan ifadesinde, yaralandığı 27 Kasım gecesi Eski Kışla Mahallesi’nde çok sayıda silah sesinin duyulduğunu belirterek, “Ben de seslerden dolayı uyandım. Merak ettiğim ve ne olduğunu öğrenmek için sokağa çıktım. Nereden geldiğini anlayamadığım bir şekilde vücuduma kurşun isabet etti ve yaralandım. Gözümü açtığımda zaten Van’daydım, Üç aydır Van’da ve İstanbul’da bir dizi operasyon geçirdim. Ameliyat oldum. Narkozun etkisiyle olay gününü tam olarak hatırlamıyorum.Üzerimde ne silah ne de bir şey vardı. Bu zamana kadar eline silah almış bir insan değilim” dedi.

Çapraz, öz yönetim ilanının yapıldığı basın açıklamasına Demokratik Bölgeler Partisi adına katıldığını belirterek, “Bildirinin okunduğu yerde dinleyici olarak bulundum. Fakat geçirdiğim operasyonlardan dolayı içeriğini ve nasıl organize edildiğini hatırlamıyorum” dedi. Çapraz, KCK Kent Meclisi Eşbaşkanı olduğu, ilçede hendek ve barikatlar kuranlarla irtibatının bulunduğu iddiasının asılsız olduğunu kaydetti.

Sulh Ceza Hakimliği, Çapraz’ın “silahlı örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmasını hükmetti. Kararda tutuklama için, “Bölgenin coğrafi koşullar ve iki ülkeye sınır komşusu olması dikkate alınarak, kaçma şüphesi” gerekçesi gösterildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.