Sibel Çapraz hastane yerine cezaevine gönderildi

Sibel Çapraz hastane yerine cezaevine gönderildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde polis tarafından vurulan Sibel Çapraz tedavisi devam etmesine ve enfeksiyon riskine rağmen tutuklanarak ceza evine gönderildi.

YÜKSEKOVA HABER

Yüksekova’da 28 Kasım 2015 tarihinde herhangi bir sokağa çıkma yasağı yokken polis özel harekat timleri tarafından düzenlenen bir barikat operasyonunda olası yaralanma ve ölümleri engellemek üzere katıldığı gürültü eylemi sırasında vurulan Hakkari İl Genel Meclisi üyesi ve Demokratik Toplum Meclisi Eşbaşkanı Sibel Çapraz, Van Dursun Odabaş Tıp Merkezi ve İstanbul Metin Sabancı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzun bir süredir tedavi görüyordu.

ÇAPRAZ: SUÇLU DEĞİL MAĞDURUM

96 günlük tedavisi boyunca 15 ameliyat geçiren Çapraz, İstanbul'da tedavi gördüğü hastaneden Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ameliyatını olmak üzere bu sabah taburcu edildi. Vurulduğu günden beri hastanede polis gözetiminde olan Çapraz, yaralı haliyle önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Buradaki polis sorgusunun ardından İstanbul Adliyesi’ne götürülen ve Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Yüksekova’daki savcı tarafından sorgulanan Çapraz tutuklanması isteğiyle Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkeme sırasında Çapraz’ın avukatları Kutbettin Bayazit ve Nurullah Seyitoğlu Çapraz’ın sağlık durumuna dair mahkeme heyetini bilgilendirerek tahliye talebinde bulundu.

Çapraz da kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini, bir kadın olarak şuanda suçlu değil mağdur durumda olduğunu söyleyerek tahliyesini istedi.

HASTANEYE DEĞİL CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Avukatlar Bayazit ve Seyitoğlu’nun, Çapraz’ın İstanbul’daki hastaneden taburcu edildiğini ancak tedavisinin devam ettiğini, Van’da ameliyat için gün verildiğini ve tek başına ihtiyaçlarını gideremeyecek derecede yaralı olma durumunun devam ettiğini ve dolayısıyla cezaevi şartlarının kendisinin sağlık durumunu olumsuz yönde etkileyeceğini belirtmesine, rağmen Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi, Çapraz’ın “örgüt üyeliği” ve “kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla tutuklanmasına karar vererek Çapraz’ı hastane yerine Bakırköy Kadın Tutukevi’ne gönderdi.

Çapraz’ın avukatları, müvekkilleri Çapraz hakkında verilen kararın kendisinin sağlık durumunu tehlikeye attığını belirterek verilen karara itiraz edeceklerini söylediler.

Sibel Çapraz kimdir?

1981 yılında Yüksekova'da doğan Çapraz, ilk öğrenimini Yüksekova'da, Orta öğrenimini ise Elazığ'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler ve Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerinden mezun olan Çapraz 13 yıl boyunca Yüksekova Haber Gazetesi'nde muhabirlik yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne üye olan Çapraz, 29 Mart 2014 yerel seçimlerinde Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) İl Genel Meclisi üyesi olarak seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.