Serê Gulanê kutlamaları başladı

Serê Gulanê kutlamaları başladı

Silvan'da her yıl geleneksel olarak kutlanan Serê Gulanê etkinlikleri, çocukların açtığı resim sergisi ve tiyatro gösterimi ile başladı.

Diyarbakır' Silvan ilçesinde her yıl geleneksel olarak kutlanan Serê Gulanê etkinlikleri başladı. Kürt Dil Bayramı'yla birleştirilen ve 3 güne yayılan Serê Gulanê kutlamaları kapsamında Zembilfroş Kültür Merkezi'nin resim atölyesinde eğitim gören çocukların çizdiği resimler de sergilendi. 

Belediye binasının girişinde "Pêşangeha bi xêz û rengan rihê zarokan" adıyla açılan resim sergisini Silvan Belediyesi eşbaşkanları Zuhal Tekiner ve Kerem Canpolaten, belediye meclis üyeleri, DBP ve HDP yöneticileri, Zembilfroş Kültür Merkezi yöneticileri ve öğrencileri, belediye çalışanlarının yanı sıra çoğunluğu çocuk çok sayıda kişi ziyaret etti. 

Ardından yine Zembilfroş Kültür Merkezi'nin tiyatro atölyesi tarafından hazırlanan "Gurê Manço" isimli tiyatro oyununun gösterimi yapıldı.

Çocuklar tarafından büyük beğeni ile izlenen tiyatro, saat 17.00'de yeniden sahnelenecek. 

Etkinlikler yarın belediye binası önünde bir araya gelecek olan yurttaşların, piknik ve mesire alanlarını ziyaretiyle devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.