Sendikalar barış için iş bıraktı

Sendikalar barış için iş bıraktı

KESK, DİSK ve TMMOB ‘Savaşa karşı barış’ sloganıyla birçok ilde iş bıraktı. Yürüyüşlerin de yapıldığı günde Diyarbakır’daki yürüyüşe polis müdahale etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan olaylar nedeniyle “Savaşa Karşı Barış İçin” sloganıyla bugün iş bırakma eylemi yaptı.

İstanbul’da Kadıköy Belediye Başkanlığı önünde bir araya gelen yurttaşlar, “Savaşa Karşı Barışı Savunacağız” yazılı pankart açtı. Daha sonra  “Savaşa Hayır Barış Hemen Şimdi”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği” şeklinde sloganlar atarak Altıyol’a doğru yürümek istedi. Eylemcilerin ellerinde taşıdıkları beyaz flamalar dikkat çekerken, polis grubun önüne barikat kurarak yürünmesine izin vermedi.

Polis yetkilileri ile sendika temsilcileri arasında yapılan görüşmelerden de bir sonuç alınamayınca grup belediye binası yanındaki alanda basın açıklama yaptı.

‘Tek çaresi savaşı durdurmak’

Grup adına ortak basın açıklamasını TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Doğu ve Güneydoğu’da uygulanan sokağa çıkma yasakları, savaş halini andıran askeri yığınaklar, okulların, hastanelerin ve devlet dairlerinin karargâhlara dönüştürülerek çatışmaların bütün bölgeye yayılmasıyla birlikte ilçeler şehirler abluka altına alınıp boşaltılmakta, yüzlerce insan evlerinden alınarak kapalı spor salonlarına hapsedilmekte, çocuklar ve kadınlar hedef alınarak katledilmektedirler. İnsan cesetleri günlerce sokaklarda bırakılmakta, almaya çalışan yakınlarına ateş açılmaktadır. İktidarın gücüne biat ederek onların suç ortaklığını yapanlar da en az onlar kadar suçludur. Biz emek ve meslek örgütleri olarak, duyduğumuz sorumluluk gereği, gidilen yolun, kan ve gözyaşlarının sel olup akacağı bir yol olduğunu; bu kirli savaşta çocukların, kadınların, yoksulların, işçilerin, emekçi halk kitlelerinin en ağır bedeller ödeyeceğini bir kez daha yineliyoruz. Akan kan ve gözyaşlarını durdurmanın tek çaresi, halklara karşı açılan bu savaşı derhal durdurmaktır.”

Bir çok ilde de eylemler vardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.