Şemsiye ve güneş gözlüğüyle röportaj yapan muhabir açığa alındı

Şemsiye ve güneş gözlüğüyle röportaj yapan muhabir açığa alındı

Çin'in Xiamen kentini vuran tayfunun ardından halkla güneş gözlüğü ve şemsiye kullanarak sokak röportajları yapan muhabir sosyal medyada yoğun tepkiye hedef oldu.

Meranti, Çin'i vuran şiddetli tayfunun etkisini azaltmasının ardından gönüllüler ve mağdurlarla görüşmek üzere sokağa çıkan televizyon muhabirine yönelik tepkiler arasında yaptığının çok amatörce olduğu eleştirisi de var.

Xiamen televizyon kanalı bir açıklama yaparak, "Muhabirlerimizden biri kurallarımıza uymadı ve röportajı düzgün yapamadı" dedi. Çalıştığı kurum, muhabirin açığa alındığını açıkladı.

Sosyal medya ikiye ayrıldı

Çin'in Twitter'i olarak nitelenen sosyal paylaşım sitesi Weibo kullanıcıları muhabirin görüntüsünü ve davranışlarını eleştirirken, bazıları kadını savundu.

'Saygısız muhabir'

Fotoğrafı sosyal medyada paylaşan Yanping Zhang, muhabirin beklediğinden çok daha sert tepkilerle karşılaştığını söyledi.

"Kanalın muhabire sözlü bir uyarı yapması yeterli olurdu" diyen Zhang, sadece muhabirin saygısızlığına dikkat çekmek istediğini belirtti.

Zhang'ı, Çin'deki kültür devrimi sırasında Mao'nun ideallerini gerekçe göstererek rejim korumacılığına soyunan 'şehirli gençlere' atfen 'Kızıl Muhafız' olarak niteleyenler de var.

Zhang ise "Ben masumum, bu muhabiri tanımıyorum bile" sözleriyle kendini savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.