Şemdinli’ye doğru yola çıkan ‘barış yürüyüşçüleri’ Sakarya’da

Şemdinli’ye doğru yola çıkan ‘barış yürüyüşçüleri’ Sakarya’da

İstanbul’dan Hakkari’ye barış için yola çıkan Resul Kalyoncu, Vedat Çamlı ve Mustafa Aksoy, Sakarya’ya vardı. 3 aktivistin yürüyüşü 8’inci gününde Sakarya Geyve üzerinden sürüyor.

İstanbul Beykoz’dan  Hakkari’nin Şemdinli ilçesine yürüyen 3 barış yürüyüşçüsü Sakarya’ya vardı. 1826 kilometrelik yürüyüş başlatan Resul Kalyoncu, Vedat Çamlı ve Mustafa Aksoy isimli aktivistlerin yürüyüşü 8’inci gününde Sakarya Geyve üzerinden sürüyor. Barış yürüyüşçüleri, yürüyüş boyunca tek rahatsızlıklarının polisin takibi olduğunu söylerken, “Gazeteciler bile bizi rahatsız etmemek için iki günde bir ararken polis telefonla her gün arayarak rahatsız ediyor” dedi.

Polisin kendilerini Sakarya’dan çıkartmak için araba teklifinde bulunduğunu da ifade eden Kalyoncu, “Yolumuzda başımıza her şey gelebilir bu bir oyun da olabilirdi. Biz tedbirliyiz ama bize gelebilecek saldırılara rağmen yolumuza devam edeceğiz. Halk bize destek oldukça bizimle birlikte yürüdükçe bize bir şey olmaz” dedi. Yollarına Beypazarı yolundan Ankara istikametine doğru devam edeceklerini kaydeden Kalyoncu, yürüyüşlerine katılım çağrısı yaptı.

İstanbul Beykoz’dan Hakkari’nin Şemdinli ilçesine yürümek isteyen 3 “barış yürüyüşçüsü”, yola çıktıkları ilk gün polisler tarafından gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.