Şemdinlili öğrencilerin dikkatine!

Şemdinlili öğrencilerin dikkatine!

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, lise ve üniversitelere tercih verecek öğrencilere danışmanlık hizmeti vermek için tercih merkezi kurdu.

YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ve Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) giren öğrenciler için tercih bürosu açarak danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Şemdinli Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan tercih bürosunda 3 rehber öğretmeni ve gönüllü felsefe öğretmeni  görev yapıyor.

t1-031.jpg

6 – 14 Temmuz arasında sürecek olan danışmanlık hizmetinde görev alan uzman öğretmenler, lise ve üniversitelere tercih verecek olan öğrencileri en doğru şekilde yönlendirmeye çalışacak.

Konu ile ilgili Yüksekova Haber muhabirine açıklama yapan rehber öğretmenlerden İmran Elmas, Şemdinli’deki öğrencilerin sınavlara hazırlanırken yaşadığı sıkıntılara değinerek, “Şemdinli'nin sahip olduğu dezavantajlara rağmen bin bir zorluklarla okuyan öğrencilerimiz zor şartlar altında üniversiteyi kazanmayı çalışıyorlar. Bunun yanında yeteri kadar bilgilendirilmedikleri zamanda yanlış bölümlere ya da imkânları olmadığı halde özel üniversiteleri tercih veriyorlar. Daha sonra da yanlış tercih verdikleri için de pişman oluyorlar. Biz de bunun önüne geçmek için öğrencilerimize yardım edebilmek adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle 3 rehber öğretmen bir araya geldik” dedi.

t2-031.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum