Şemdinlili öğrencilerden anlamlı yardım

Şemdinlili öğrencilerden anlamlı yardım

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bulunan İMKB Anadolu ve Sabri Özel Anadolu lisesi öğrencilerinin başlattığı “Kış Üşütür, Şemdinli kardeşliği ısıtır” kampanyasıyla 30 aileye yardım yapıldı.

ECEVİT BAY
YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Şemdinli ilçesinde bulunan İMKB Anadolu ve Sabri Özel Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Kış Üşütür Şemdinli kardeşliği ısıtır” kampanyası düzenlendi.

İlçe Kaymakamlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yardım ile ilgili onay alan öğrenciler, Şemdinli Belediyesi, mahalle muhtarları ve vatandaşlardan bilgi alarak ilçede maddi durumu iyi olmayan 30 aile belirlediler.

Toplanan kömür, giyim ve gıda malzemeleri paketlenerek muhtaç 30 aileye okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler tarafından teker teker ailelere dağıtıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Şemdinli İMKB Anadolu Lisesi müdürü Serkan Kazak, "Sabri Özel Anadolu ve Şemdinli İMKB Anadolu lisesi olarak örgencilerimizin aktif katılımıyla düzenledik. Bu kampanyayı öğrencilerimiz planladı ve biz de elimizden geldiğince destekledik. Kampanyamızda 30 aileye erzak gıda yardımının yani sıra giyim ve yakacak yardımında bulunduk. Eğitim öğretimin sadece derslerden ibaret olmaması gerektiği kanısındayım. Bu tür aktiviteler öğrencilerimizin yardımlaşma duygusunu tatmaları ve önemini kavramaları açısından son derece önemli. Okul ezber yeri olmamalı, olabildiğince sosyal aktiviteler ve bu tur kampanyalarla öğrencilerimiz toplumla kaynaşmalı ve insani değerlerin önemini kavramalı" dedi.

i-2-863.jpg

Kazak, "Bu nedenle okul olarak öğrencilerimizin bu tarz kampanyalarına elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Yardımda emeği geçen tüm öğrencilerimize ve destekte bulunan herkese çok teşekkür ederim. Umarım bu kampanyamız daha kapsamlı yardımlar için bir başlangıç olur" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.