Şemdinlili kadınlardan 25 Kasım açıklaması

Şemdinlili kadınlardan 25 Kasım açıklaması

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele Günü kapsamında kadınlar basın açıklaması yaptı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA  - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şemdinli ilçe örgütü binasında yapılan açıklamaya Şemdinli Belediye Eşbaşkanı Nahide Yıldız, DBP Kadın Meclisi Üyeleri ve ilçedeki kadınlar katıldı.

DBP İlçe Eşbaşkanı Medine Tekin Akbaş yaptığı açıklamada, "Eşitlik ve demokrasi talebini daha güçlü korumak için tüm kadınları IŞİD’e kadın katliamına kölelik dayatılıyorsa kadınlar olarak, özgürlüğü elbirliğiyle inşa etme olmalı.  25 Kasım kadına karşı şiddetle mücadele günü vesilesiyle kadın mücadelesinin ulaştığı düzeyi ele aldığımızda güne en büyük karşılığı Rojava, Kobanê, direnen Şengal ‘de katliamlara karşı direnen Kürt kadının onurlu direnişi olmuştur. Bu temelde direnişe ve kadın özgürlüğüne gönül veriş tüm kadınları selamlıyor ve başarılar diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum