Şemdinli'deki patlamanın izleri

Şemdinli'deki patlamanın izleri

Şemdinli ilçesinde polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada kullanılan otomobil, olay yerinden kaldırıldı.

ŞEMDİNLİ - Şemdinli'de dün gece zırhlı polis aracının geçişi sırasında yaşanan patlamada Faris Demircan (11) isimli çocuk yaşamını yitirirken, 2'si ağır, 2'si polis olmak üzere 26 kişi yaralanmıştı. Meydana gelen patlamanın tesiri, sabah saatlerinde tüm ayrıntıları ile ortaya çıktı.

haberinfotograflari.gif

Bir kişinin yaşamını yitirdiği, 26 kişinin de yaralandığı patlamanın ardından güvenlik güçleri ilk saatlerden itibaren bölgede geniş çaplı soruşturma başlattı. Patlamanın yaşandığı alanı güvenlik kordonu ile çevreleyen güvenlik güçleri, sabah erken saatlerde patlamanın etkisiyle adeta küle dönen araçta araştırma yaptı. Polisin, yoğun güvenlik önlemi altında yaptığı araştırmada, olay yerinden elde edilen bulgular incelenmek üzere emniyete götürüldü. Patlama sonucu iş yerleri hasar gören vatandaşların da sabah saatlerinden itibaren iş yerlerinde onarım ve temizlik çalışması yaptığı görüldü. 

OTOMOBİL OLAY YERİNDEN KALDIRILDI

Polisin yaptığı inceleme sonrası patlamanın etkisiyle hurda yığınına dönen ve yalnızca demir aksamları kalan otomobil, çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

Polis yetkilileri, otomobilde kullanılan patlayıcının türü ve kaç kilogram olduğuyla ilgili araştırmanın devam ettiğini bildirerek, aracın kim ya da kimler tarafından olay yerine bırakıldığı konusunda da çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Bu arada, patlamada yaşamını yitiren ve zihinsel engelli olduğu öğrenilen 11 yaşındaki Farıs Demircan'ın cenazesinin, yapılacak otopsinin ardından ilçede toprağa verileceği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum