Şemdinli’de telefon dolandırıcıları iş başında

Şemdinli’de telefon dolandırıcıları iş başında

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde telefonda kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, bazı vatandaşları dolandırmaya çalıştı.

ECEVİT BAY / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - İlçenin Moda mahallesinde oturan N.Ç’yi cep telefonundan arayarak kendisini emniyet görevlisi olarak tanıtan dolandırıcı, kimlik bilgilerinin başka kişiler tarafından ele geçirildiğini ve adına hırsızlık yapıldığını söyleyerek, yapılacak operasyon için para göndermelerinin gerektiğini söyledi.

N.Ç’yi ikna eden dolandırıcılar daha sonra oğlu olan F.Ç’yi de başka numaradan arayarak babasının zorda olduğunu ve bu yüzden verecekleri hesaba para yatırmalarını istedi.Çevresinden 19 bin lira borç eden N.Ç, parayı oğlu F.Ç’ye verip, PTT’ye gönderirken,  parayı hesaba yatırmak üzere olan F.Ç’nin tedirgin olduğunu gören PTT görevlileri, gencin yanına gidip muhabbet ettikten sonra olayın dolandırıcılık olduğunu anladı.

PTT görevliler, bunun üzerine durumu emniyete bildirerek, baba ve oğlu dolandırılmaktan kurtardı.

Konuyla ilgili konuşan F.Ç, dolandırıcıların kendisini arayıp, babasının kimlik fotokopisiyle kötü şeyler yapıldığını söylediklerini belirtti.

Babasının parayı yatırmaya ikna edildiğini söyleyen F.Ç., “İki saatlik konuşmadan sonra babamı ikna ettiler. Sonra beni arayıp babamın emniyette olduğunu söylediler. Bir saat konuştuk. Babamın kimlik fotokopisiyle hırsızlık yapıldığını söylediler. Babam bana 19 bin lira verdi ve postaneye götürüp yatırmamı istedi. Parayı yatıracakken PTT görevlileriyle konuştuk ve o an dolandırıldığımızı anladım. Görevliler durumu emniyete bildirdi. Ben de emniyete giderek şikayete bulundum” dedi.

Zabıta görevlisi Sefer Aksoy da vatandaşların gelen telefonlara itibar etmemelerini ve öyle durumlarda en kısa sürede emniyet güçlerine ulaşmalarının gerektiğini söyledi.

Öte yandan, ilçede son günlerde artan dolandırıcılık vakaları üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü, zabıta ekipleri vasıtasıyla sık sık anonslar yaparak vatandaşları bu tür oyunlara gelmemeleri için uyarıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.