Şemdinli'de su sıkıntısı

Şemdinli'de su sıkıntısı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çığ düşmesi sonucu su sıkıntısı yaşandı.

YÜKSEKOVA HABER
 
ŞEMDİNLİ - Şemdinli ilçesinde kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.
 
İlçenin İran ve Irak sınırında bulunan Tekeli Köyü Tanyolu mezrasında, ilçeye su sağlayan şebeke borularının bulunduğu alana çığ düştü. Çığ düşmesi sonucu ilçeye ulaşması gereken suyun bir kısmı kesintiye uğradı. Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu bölgede 3 gün sonra yapılan çalışmalar sonucunda, farklı bir kaynaktan ek ilave edileceği belirtildi.
 
Su sıkıntısını gidermek için çalışmalarının 3 gündür aralıksız sürdüğünü yazılı olarak belirten Şemdinli Belediye Eşbaşkanı Seferi Yılmaz, "Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçemize 30 kilometre uzaklıkta bulunan şehir isale şebekesinde çığ düşmesi sonucunda hasar oluştu. İş makinesiyle kar kalınlığının yer yer 3 metreye ulaştığı bölgeye ancak üçüncü günün sonunda kaynağa ulaşabildik. Yarın yapılacak ek su kaynağını ilave ederek su sıkıntısı çözmeye çalışacağız. Bu konuda Tanyolu mezrasındaki vatandaşlarımızın duyarlılığı nedeniyle ilçe halkımız adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.