Şemdinli’de sokağa çıkma yasaklarına tepki

Şemdinli’de sokağa çıkma yasaklarına tepki

Bölgedeki bazı il ve ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarına, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen basın açıklamasıyla tepki gösterildi.

ECEVİT BAY / YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Şırnak Merkez, Hakkari Yüksekova, Diyarbakır Sur ve Mardin’in Nusaybin ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarına tepkiler sürüyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şemdinli İlçe örgütleri ile Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlenen ortak basın açıklamasıyla sokağa çıkma yasakları protesto edildi.

1-20160315144044.jpg

Yapılan basın açıklamasını kitle adına DBP İlçe Eş Başkanı Mehmet Sert okudu.

Sert, çatışmalı sürecin iktidar ve başkanlık sevdası için başlatıldığını belirtti.

‘Bu tablo sürdürülebilir bir tablo değildir’

Ülke halklarına yapılan en büyük zulmün hırs uğruna insanlık değerlerinin ve çözüm sürecinin rafa kaldırılması olduğunu aktaran Sert, “ Son 7 aylık süreçte yaşanan ölümleri sayısal olarak topladığınızda aslında yanı başımızda Irak ve Suriye de sürüp giden savaştan çok da farklı bir tablo ne yazık ki ortaya çıkmamaktadır. Neye alışmamızı bekliyorlar Cizre’de, Silopi’de, Sur’da ve başka birçok ilçede sözde halkın huzuru adına yürütülen sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarda uygulanan katliamlara mı? İşlenen İnsanlık suçlarına mı? Patlamalarda ölen masum insanlara mı? Tankla üzerinden geçilen, panzerlerin arkasına bağlanan cenazelere mi? İşte alışmamız istenen bu tablodur. Kutuplaşma gittikçe derinleşmektedir. Bu tablo sürdürülebilir bir tablo değildir. Şimdi sokağa çıkma yasaklarının yeni başladığı ilçelerde benzer manzaraların benzer acıların yaşanma ihtimali çok yüksektir. Hep beraber oturup yaşanacak bu ölüm ve katliamlara seyirci olmamız beklenmemelidir” dedi.

Toplumun tüm kesimlerinin bu gidişe karşı durması ve ses vermesi gerektiğini belirten Sert şunları söyledi:

“Tüm kesimler sorumluluk almalı ülke sorunlarının çözümü için başta hükümet olmak üzere herkese çağrı yapıyoruz. Çözüm sürecine geri dönülmelidir. Savaş ve çatışma dışında başka seçeneklerin olduğunu üç yıl süren çözüm sürecinde gördük. Bu anlamda alternatifsiz değiliz. İnanıyoruz ki bu çığlık tüm ezilen halklarımızın çığlığıdır. Ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarına, barolara, aydınlara, akademisyenlere herkese çağrı yapıyoruz; sessiz kalmak ölümleri meşrulaştırmaktır, harekete geçme ve inisiyatif geliştirme zamandır. Yoksa çok geç olabilir.”

Kitle açıklamanın ardından, 'Beji berxwedana Geverê' sloganları atarak dağıldı.

2-798.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.