Şemdinli'de şiddetli çatışma

Şemdinli'de şiddetli çatışma

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, polis noktası ve 3. Taktik Tugay Komutanlığına eş zamanlı saldırı düzenlendi.

VAHAP BAY - ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Edinilen bilgilere göre, akşam saat 22.00 sularında Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Şemdinli Polis Noktası ve Şemdinli 3. Taktik Tugay Komutanlığına eş zamanlı saldırı düzenlendi. 

Roketatar ve ağır silahlarla düzenlenen saldırı sonrasında asker ve polisin karşılık vermersi ile çatışma çıktı. Geç saatlere kadar süren çatışma nedeniyle ilçede elektirikler kesilirken, Şemdinli semalarında yoğun bir helikopter trafiğinin yaşandığı öğrenildi.

Meydana gelen çatışmada ilk belirlemelere göre biri 14 yaşında, 3 kişinin hayatını kaybettiği 7'si jandarma görevlisi 10 kişinin de yaralandığı öğrenildi. 

Çatışmada 1 asker ve 1 polisin öldüğü de iddia edilirken bu bilgi henüz doğrulanmadı.

Hakkari Valisi Muammer Türker 3 sivilin yaşamını yitirdiğini doğrularken Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre çatışma sırasında yaşamını yitirenlerden ikisinin Şemdinli Belediyesi önündeki düğünde bulunan 14 yaşındaki Osman Erbaş ve 35 yaşındaki Tayyar Güreli olduğunu belirtti.

Çatışma sırasında yaralanan Mesut Demir, Resul Çetin ve Bilal Özer isimli vatandaşlar Şemdinli Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındılar.

Çatışma sırasında Şemdinli Belediyesi Hizmet Binası ve Kaya Halı Saha tesislerinde yapılan 2 ayrı düğünde bulunan çok sayıda kişi mahsur kaldı. Aralarında çocuk ve yaşlıların bulunduğu yüzlerce kişi mahsur kaldıkları Şemdinli Belediyesi ve halı sahadan dışarı çıkamıyor.

Yaralı yakınları ile Yüksekova Devlet Hastanesi'ne gelen bir vatandaş akrabasının yaralandığını duyunca Şemdinli Devlet Hastanesi'ne koştuğunu ve bu sırada hastane yakınlarında bekleyen polisler tarafından darp edildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
66 Yorum