Şemdinli'de Kürt Dil Bayramı etkinliği

Şemdinli'de Kürt Dil Bayramı etkinliği

KURDİ-DER Şemdinli Şubesi 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı dolayısıyla etkinlik gerçekleştirdi.

YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (KURDÎ-DER) Şemdinli Şubesi, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı gününde dernek binasında bir etkinlik gerçekleştirdi. Şemdinli Belediyesi Eş Başkanları Seferi Yılmaz ve Nahide Yıldız, İl Genel Meclisi Üyeleri, HDP-DBP yöneticileri, KESK temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte KURDÎ-DER Şemdinli Şubesi Başkanı Cengiz Günşar tarafından bir açıklama yapıldı. İnsanı insan yapan değerin dil olduğu vurgusunda bulunan Günşar, insanları uluslararası kimlik sahibi yapanın dil olduğunu aktardı. Günşar, “Kürt halkının kendi imkanları ile çocuklarını eğittiği okullar AKP hükümeti tarafından mühürlendi. Son olarak halk tarafından açılan Alî Erel İlkokulu da Diyarbakır Valiliği’nin emri ile mühürlenerek kapatıldı” dedi.

k4-031.jpg

“Kürt halkı AKP’nin yalancı kardeşliğine inanmıyor” diyen Günşar şöyle devam etti: “Kardeşlik eşitliğin simgesidir. Tüm hak ve özgürlüklerden eşit şekilde yararlanabilmektir. Kardeşlik, öldürme, katletme, çocukları yok etme, köyleri ve şehirleri yakıp yıkmak değildir. Kürt halkı kültürsüz, dilsiz ve kimliksiz bir yaşamı kabul etmiyor. Eşit ve birlikte yaşam için tüm hak ve özgürlüklerin kullanılması vazgeçilmez bir ihtiyaçtır. Nasıl ki Türk çocuklar tüm hak ve özgürlüklerden sonuna kadar faydalanabiliyorsa başta Kürt halkı olmak üzere bu ülkenin tüm halkları da faydalanabilmeli ve tüm alanlarda kullanabilmelidir. Kürt halkının istediği bu hak ve özgürlüklerden başlıcası ana okuldan üniversiteye kadar ana dilini kullanabilmesi ya da Kürtçe eğitim almasıdır. Kürt halkı bu isteği yerine gelene kadar mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.”

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik sertifika töreni ile devam etti. Sertifikaların dağıtılması ile program sona erdi. 

k3-051.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.