Şemdinli’de kadınlara sağlık semineri

Şemdinli’de kadınlara sağlık semineri

Şemdinli Belediyesi bünyesindeki Nujin Kadın Yaşam Evi tarafından "Sağlıklı Toplum Sağlıklı beyin demektir" sağlık konulu seminer düzenlendi.

YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 'Şemdinli Nujin Kadın Yaşam Evi' tarafından Şemdinlili kadınlara yönelik "Sağlıklı Toplum Sağlıklı beyin demektir" sağlık konulu seminer düzenlendi.

Nujin Kadın Yaşam Evi'nde, Şemdinlili kadınlara, aile planlanması, Meme kanseri ve gribal enfeksiyonlar konuları hakkında seminer verildi.

Kadınların yaşadıkları sağlık sorunları ve ileride karşılaşabilecekleri hastalıkların önlenmesine dönük verilen seminere kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

i-1-20160203160004.jpg

Sinevizyon eşliğinde gerçekleştirilen sağlık seminerinde kadınlar, bu tarz seminerlerin devam etmesini dileyerek Nujin Yaşam Kadın evi çalışanlarına ve sağlık semineri hakkında bilgi veren uzman hemşirelere teşekkür etti.

Nujin Kadın Yaşam Evi çalışanı Zin Öpengin, bu çalışmaların devamını sürdüreceklerini ve kadınlara yönelik sağlık seminerleri yapacaklarını belirtti. Öpengin; "Amacımız kadının ekonomik, sosyal ve kültürel hayata etkin katılımını sağlamak, kadın ve çocukların yaşadığı ekonomik, sosyal, kültürel psikolojik sorunlara ilişkin araştırmalar yapmak, çözüm yol ve yöntemleri geliştirmek, destek sunmak, dayanışmayı teşvik etmek en nihayetinde kadını güçlendirecek statüsünü yükseltmektir. Ayrıca seminere katılım sağlayan kadınlarımız ve gelen kadın hemşirelere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

i-2-876.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.