Şemdinli'de ev baskını: 1 gözaltı

Şemdinli'de ev baskını: 1 gözaltı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde polisler tarafından ev baskınları yapıldı. Baskında Şemdinli BDP'li eski İl Encümeni Mehmet Taş gözaltına alındı.

YÜKSEKOVAHABER
 
ŞEMDİNLİ - Şemdinli İlçesinde iki gün önce yaşanan çatışmanın ardından bugün sabahın erken saatlerinde Polis ve Özel Harekat Polisleri tarafından operasyon düzenlendi.
 
Moda mahallesinde oturan Şemdinli eski BDP'li İl Encümeni Mehmet Taş'ın evine yapılan baskında evde bulunan Mehmet Taş polislerce gözaltına alındı.
 
Taş’ın kızı Zahide Taş, polisin evlerinin kapısını kırarak içeri girdiğini ve babasını sürükleyerek evden çıkarttıklarını söyledi. Özel harekatçıların evi de “arama” adı altında talan ettiğini belirten Taş, “Halkı siz bu duruma soktunuz, devleti bu duruma siz bu hale getirdiniz biçiminde söylemler de bulundular. Biz ne yaptık ki? Biz silah mı kaldırdık savaşa mı girdik? Biz sadece yaşamımızı sürdürüyoruz burada” diye konuştu.
 
Ev sahibi Arslan Taş, yapılanın zulüm olduğunu belirterek, "Ben ve ailem hiçbir şey yapmadık. Sabah saatlerinde gelip ailemi darp edip küfür etmeleri kesinlikle zulümdür. Her ne olursa olsun bu ülkenin bir vatandaşıyız. 65 yaşındaki babamı akşam giydiği elbiseleri ile gözlerini bağlayıp panzere atmaları bana Saddam'ı hatırlattıyor" dedi.
 
Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen BDP'li eski İl Encümeni Mehmet Taş, Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.