Şemdinli’de ‘Çözüm Sürecine’ geri dönme çağrısı

Şemdinli’de ‘Çözüm Sürecine’ geri dönme çağrısı

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde, DBP İlçe Örgütü ve Kongreya Jinen Azad (KJA) bileşenlerin tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla ‘Çözüm Sürecine’ geri dönülmesi çağrısı yapıldı.

ECEVİT BAY / YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şemdinli İlçe Örgütü ve KJA bileşenleri tarafından DBP parti binası önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Şemdinli Belediye Eşbaşkanları Seferi Yılmaz ile Nahide Yıldız ve sivil toplum temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasında, çözüm sürecine geri dönülmesi çağrısında bulunuldu.

Basın açıklamasını okuyan DBP Şemdinli İlçe Eş başkanı Mehmet Sert, 7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan çatışmalı sürecin onlarca insanın canına mal olduğunu belirtti.

‘Yasaklarla ortaya çıkan tablo hafızalarda leke kalacaktır’

Son 7 aylık süreçte yaşanan ölümlerin Irak ve Suriye’de devam eden savaştan farklı bir tarafının olmadığının kaydeden Sert, “Hükümete yakın çevrelerin dile getirdiği bu tablo ile yaşamaya alışmalıyız fikir ve düşüncesi bu sürecin çok daha uzun sürecek olan planlı bir süreç olduğunun acık belgesidir. Neye alışmamızı bekliyorlar? Cizre, Silopi,  Sur ve başka birçok ilçede sözde halkın huzuru adına yürütülen sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarda uygulanan katliamlara mı, işlenen insanlık suçlarına mı, patlamalarda ölen masum insanlara mı, tankla üzerinden geçilen, panzerlerin arkasına bağlanan cenazelere mi? İşte alışmamız    istenen bu tablo sürekli doksanlı yıllara dönmeyeceğiz diyen anlayışın yarattığı tablodur. Yüksekova, Nusaybin ve Şırnak’ta   ortaya çıkan tablo ülkenin hafızasına kara leke olarak yer alacaktır. Bütün Kürt kentlerinin ve Kürt halkının üzerinde yürütülen baskı ve imha operasyonlarının bir benzeri tüm toplum üzerinde yürütülmektedir. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm AKP’liler sesini yükselten herkesi her kesimi tehdit etmekte toplumu duyarsızlaştırmak istemektedir. Başta Sur olmak üzere Kürt yerleşim yerlerinde yapılan zorunlu kamulaştırmalar zulmün bir başka boyutu ve Kürt halkı üzerinde hükümet eliyle yürütülen topraksızlaştırma ve göçertme operasyonudur. DBP genel merkez çalışanlarına yapılan gözaltılar, KJA ve DBP yerel yönetim bürolarına yapılan baskınlar bu baskı politikalarının tavan yaptığı noktadır” dedi.

i-1-20160411163709.jpg

‘Çözüm Sürecine geri dönülsün’

Tüm kesimlerin sorumluluk alması gerektiğini aktaran Sert, “Ülke sorunlarının çözümü için başta hükümet olmak üzere herkese çağrı yapıyoruz. Çözüm sürecine geri dönülmelidir. Savaş ve çatışma dışında başka seçeneklerin olduğunu üç yıl süren çözüm sürecinde gördük. Bu anlamda alternatifsiz değiliz. Ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşları; barolar, aydınlar, akademisyenler. Herkese çağrı yapıyoruz; sessiz kalmak ölümleri meşrulaştırmaktır. Harekete geçme ve inisiyatif geliştirme zamandır. Yoksa çok geç olabilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.