Selvi'nin Kabataş savunması: Zehra sanki cinayet işledi!

Selvi'nin Kabataş savunması: Zehra sanki cinayet işledi!

Yeni Şafak, Star, Sabah, Yeni Akit ve Türkiye gazeteleri ile A Haber'den 15 yazar, yazılarında "Diliniz KABA, vicdanınız TAŞ" ortak başlığı kullandı.

15 yazar arasında bulunan Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi ve Yazarı Abdülkadir Selvi, suçlarının bir kadına yönelik tacize dikkati çekmek olduğunu vurguladı. Selvi, saldırıya uğradığını iddia eden ancak ortaya çıkan görüntülerde bu konuda hiçbir delile rastlanmayan Zehra Develioğlu için "Sanki cinayet işledi" ifadesini kullandı.

RADİKAL - Yeni Şafak, Star, Sabah, Yeni Akit ve Türkiye gazeteleri ile A Haber’den 15 yazar, bugünkü yazılarında “Diliniz Kaba, vicdanınız Taş” ortak başlığı kullandı. Yazarlar, Gezi Parkı eylemleri sırasında, Kabataş’ta saldırıya uğradığı iddia edilen Zehra Develioğlu’nun yaşadıklarını haberleştirdikleri için tepki gören gazetecilere sahip çıktı. Bu yazarlardan Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi’nin, saldırıya uğradığını iddia eden ancak, ortaya çıkan görüntülerde bu konuda hiçbir delile rastlanmayan Zehra Develioğlu için “Sanki cinayet işledi” ifadesini kullanması dikkat çekti.

“Diliniz KABA, vicdanınız TAŞ” ortak başlığıyla düşüncelerini köşelerine aktaran Yeni Şafak’tan Abdulkadir Selvi, Yasin Aktay, Kemal Öztürk, Merve Şebnem Oruç ve Cemile Bayraktar, Star Gazetesi’nden Halime Kökçe, Arden Zentürk, Murat Çiçek, Saadet Oruç ve Ahmet Kekeç, Sabah Gazetesi’nden Mahmut Övür, Yeni Akit’ten Ersoy Dede ve Kenan Alpay, Türkiye Gazetesi’nden Fuat Uğur, A Haber’den Abdulhamit Güler, Kabataş’ta Develioğlu’nun saldırıya uğradığını yazan Elif Çakır, Halime Kökçe, Nihal Bengisu Karaca ve Hilal Kaplan’a destek verdi.

Bu yazarlardan Abdülkadir Selvi, Zehra Develioğlu’na ekranlardan, gazete köşelerinden “Kabataş gelini” dendiğini, bunun da Elif Çakır ve kendisi üzerinden dillendirildiğini söyledi. Develioğlu’nun sanki cinayet işlediğini dile getiren Selvi, “Develioğlu’nun başına gelenlere duyarsız kalmayan gazeteciler ise sanki suçun büyüğünü işlemiş” ifadesini kullandı. Selvi, ortada tacize uğrayan bir kadın ve ona sahip çıkan gazeteciler olduğunu ve bu nedenle ‘lince’ tabi tutulduklarını da savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.